Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Eine schöne Müllerin - SPECTRA & Thomas E. Bauer

Een jongere op zoek naar een toekomst, bestaanszekerheid en liefde: euforische dromen en dodende ontgoocheling. Tot hier niets nieuws. Twee eeuwen geleden vatte Wilhelm Müller deze universele queeste poëtisch in een bewust naïeve stijl met volkse eenvoud. Hij streefde naar de uitdrukking van een vurig en onbewust verlangen naar het meest verhevene.
Het brandende resultaat smeult tot op vandaag in Schuberts onsterfelijke melodieën uit ‘Die Schöne Müllerin’, waarin een kabbelend beekje de spraakloze medereiziger is van de noodlottige. Voor LOD-componist Daan Janssens vormt deze liedcyclus het uitgangspunt voor een geactualiseerde lezing van een tijd- en ruimteoverstijgende thematiek.
“Vaak voelt de verleden tijd van grote meesterwerken, zoals dat van Schubert, aan als een weckpot op het rek in de kelder. Het glas is dik, het deksel wringt. Daan Janssens heeft een manier gevonden om dat deksel open te wrikken. Wonderschoon.”
**** - De Standaard 

Schuberts compositie is ditmaal zelf de gids bij de ontdekkingsreis, nu eens bruisend aan de oppervlakte, dan weer als een diep verborgen onderstroom. Dromen en illusies worden in een ander perspectief geplaatst door de confrontatie met Fernando Pessoa’s ‘Boek der rusteloosheid’. Zo ontstaat een nieuwe liedcyclus die op subtiele wijze Schuberts muziek verbindt met Janssens’ persoonlijke taal. De originele partituur vormt de routekaart voor een tocht waarbij herkenning en vervreemding hand in hand gaan in een sonoor labyrint, waarin de weergalm van het originele blijft hangen, reflecterend in de spiegel van vandaag.
Lees alles

Informatie

Muziekcentrum De Bijloke Gent
Jozef Kluyskensstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 20,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 4,0


  Basistarief: 20,00 €; Basistarief Basis: 20,00 €; -26 Basis: 14,00 €; -26 Basis: 14,00 €
  Contact
  09 323 61 00
  Reservaties

  Je UiTPAS voordeel

  Voordelen bij Muziekcentrum De Bijloke Gent

  Foto's

  Eine schöne Müllerin - SPECTRA & Thomas E. Bauer ©Marco Borggreve©Marco Borggreve