Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg9+

Een kinderpoëzieroute in Gent

De werkbundel ‘Kinderpoëzieroute Gent’ is een doeboekje waarmee je langs 10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad wandelt. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Cultuurparticipatie van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit.
De werkbundel Kinderpoëzieroute Gent is een doeboekje waarmee je langs
10 poëtische plekjes in de Gentse binnenstad wandelt. Voor elke halte staat er een toepasselijk gedicht en een speelse opdracht in. Deze wandelroute is samengesteld door dichter Riet Wille en de Dienst Cultuurparticipatie van de Stad Gent en het Poëziecentrum geven ze uit.

Deze virtuele poëzie-route werd uitgewerkt om Gent ook door kinderen op poëtische wijze te laten ontdekken. Dichter Riet Wille koos tien locaties en evenveel gedichten en verwerkte ze tot een werkbundel. Hierin zijn deze tien intrigerende plekken telkens verbonden met een gedicht van een eigentijdse dichter en voorzien van sprekende kindertekeningen. Illustrator Carll Cneut ging met een aantal kinderen van het Instituut van Gent aan de slag om deze tekeningen te maken. Het boekje is gemaakt op maat van kinderen van 9 tot 12 jaar (3de - 6de leerjaar).
Leen Depooter (Quod) gaf er een aantrekkelijke lay-out aan.
Om kinderen actief te betrekken bij deze poëzieroute en het plezier in taal te prikkelen, is bijna elke halte verweven met een spel creatief schrijven. De route is rustig zodat de kinderen ruimte hebben om zich veilig te bewegen en ergens langer of korter te verblijven om een opdracht af te werken. De wandeling wordt best begeleid door een leerkracht, (groot)ouder(s) of een gids.

Praktisch:
De papieren versie is vanaf 18 december gratis en exclusief verkrijgbaar bij het Poëziecentrum. Maar je kunt ze ook downloaden op volgende websites:
- www.poeziecentrum.be
- www.wock.be
- www.gent.be en klik op Leven > Cultuur > Kunst in de Publieke Ruimte > Kinderpoëzieroute Gent.
Voor een begeleide wandeling kan je een gids boeken bij het Poëziecentrum (100 euro).
Lees alles

Informatie

Diverse locaties in Gent
Diverse locaties in Gent z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot0:00
Organisatie
Dienst Cultuurparticipatie Stad Gent
Contact
Trefwoorden

Foto's

Een kinderpoëzieroute in Gent ©Dienst Cultuurparticipatie Stad Gent©Dienst Cultuurparticipatie Stad Gent