Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

'Een half dagske' op ontdekking in Sint-Denijs-Westrem en Afsnee

Vanaf zaterdag 20 oktober 2018 ligt de erfgoedwandelkaart van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee in de Stadswinkel. Het plan leidt je langs mooie erfgoedplaatsen en vertelt verhalen over de gemeente en haar bewoners. Met deze wandelkaarten wil de Stad Gent Sint-Denijs-Westrem en Afsnee op een leuke manier beter bekend maken bij het grote publiek. Eerder verschenen er ook al plannen van Mariakerke en Sint-Amandsberg.
De deelgemeenten Sint-Denijs-Westrem en Afsnee zijn absoluut de moeite waard om een flinke wandeling in te maken met het gloednieuwe Erfgoedwandelplan in de hand. Dit plan leidt je langs de meest interessante erfgoedpunten en vertelt het verhaal van de gemeenten en enkele van haar meest markante bewoners. Deze wandeling zit vol contrasten en slingert van hyperdrukke verkeerspunten naar schilderachtige zichten op de Leie, twee prachtige kerken, kastelen en oude hoeves.

Sint-Denijs-Westrem was een geliefkoosde plaats voor zomerverblijven van de Gentse textielbaronnen. De kastelendomeinen zijn vandaag verkaveld als villawijken, maar hun structuur is nog steeds zichtbaar in de ruime parken van het nieuwe Parkbos. Afsnee bleef langer landelijk en armer, dat is ook merkbaar. Zo is daar de Romaanse kerk in Afsnee bewaard gebleven, omdat er geen geld was om ze te vervangen door een neogotische zoals een tijdlang gebruikelijk was.

Voor dit nieuwe Erfgoedwandelplan werd er nauw samengewerkt met het Cultuurplatform van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee. Het ontwerp is van Nicolas Marichal, de illustraties werden gemaakt door Lukas Verstraete.

Praktisch
Het wandelplan is verkrijgbaar vanaf zaterdag 20 oktober 2018 in de Stadswinkel, in de verschillende Gentse bibliotheken, in het Infokantoor Toerisme en in het Dienstencentrum van Sint-Denijs-Westrem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Denijs-Westrem z/n
9051  Sint-Denijs-Westrem (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Trefwoorden

Foto's

'Een half dagske' op ontdekking in Sint-Denijs-Westrem en Afsnee ©Stad Gent©Stad Gent