Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Een geleid bezoek aan de tentoonstelling "Op losse schroeven" (enkel voor leden van similes) - GEANNULEERD !!!

Similes biedt exclusief voor haar leden een boeiende culturele namiddag aan. Bezoek samen met Similes de thematentoonstelling “Op losse schroeven”, over zenuwpezen, zwartkijkers en zielenknijpers. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van narren, dollen, wanen en hallucinaties, maar benadrukt ook het belang van psychisch welzijn in een steeds complexer wordende maatschappij. ‘Abnormaal’ gedrag werd lange tijd opgesloten in imposante gestichten, maar vandaag reikt psychiatrische zorg ver buiten die muren. De tentoonstelling stelt de tweedeling tussen lichaam en geest ter discussie en toont hoe verbeelding inzicht brengt en het onzegbare zichtbaar maakt.
“Op losse schroeven” vermengt unieke stukken met kleine anekdotes, grote theorieën met verborgen getuigenissen. Zo begraven we de psychiatrie niet in de geschiedenis, maar brengen we de geestelijke gezondheid naar de actualiteit.
PROGRAMMA
14u00 verzamelen aan onthaal
14u30 geleid bezoek aan de tentoonstelling “Op losse schroeven”
16u00 ontmoeting met koffie en gebak
17u00 afsluitend woord

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Jozef Guislainstraat 43
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 10,0
Basistarief: 10,00 €
Organisatie

Foto's

Een geleid bezoek aan de tentoonstelling "Op losse schroeven" (enkel voor leden van similes) - GEANNULEERD !!! ©Similes vzw©Similes vzw