Dropbox

Heb je de gewoonte je tekstbestanden en foto’s te bewaren op je eigen computer en ken je ook al de voordelen van het opslaan op USB-stick? Dan is het misschien de moment om een stapje verder te gaan en de extra mogelijkheden van opslaan ‘in de cloud’ te ontdekken.
Dropbox is één van de veelgebruikte clouddiensten, populair door zijn eenvoud en gebruiksgemak. Juist daarom is het een ideale opstap voor de beginnende cloud-gebruiker.

Elke computer met een internetverbinding biedt toegang tot Dropbox. Met behulp van je e-mailadres en een wachtwoord maak je een eigen account aan. Hiermee krijg je ‘gratis’ toegang tot een persoonlijke opslagruimte op het internet (in de cloud) van 2 GB. Heel handig om je documenten en foto’s ‘online’ te bewaren en vanaf je verschillende toestellen (pc, smartphone, tablet…) te consulteren.

Bovendien kan je deze gegevens gemakkelijk met anderen delen. Hoe handig is het niet je familiekiekjes te bewaren in een Dropboxmap en deze te delen met je kinderen en kleinkinderen. Bovendien zorgt de automatische synchronisatie ervoor dat iedereen altijd over de meest recente versie beschikt.

Heb je een basiskennis Windows en internet en wil je graag de voordelen van opslaan in de Cloud ontdekken, dan is de cursus Dropbox zeker een aanrader.

Voorkennis
Basiskennis Windows en Internet is vereist.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Koning Albertlaan 27
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Vrijdag van 9:00 tot 12:15
Prijs
€ 32,0
Basistarief: 32,00 €; werkzoekenden: 18,00 €
Organisatie
Contact
09 241 89 79

Foto's

Dropbox ©Educo vzw©Educo vzw