uitpas+1 punt

Double Bill: SPECTRA - Ingeborg Dalheim & Heloisa Amaral

SPECTRA

Goede nacht, goede nacht, slaap uw vreugde uit, slaap uw pijn uit, tot alles ontwaakt. — Wilhelm Müller (1794-1827)

 

Een jongere op zoek naar een bestaan en liefde: euforische dromen en dodende ontgoocheling. Tot hier niets nieuws. Twee eeuwen geleden vatte Wilhelm Müller deze universele queeste poëtisch in een bewust naïeve stijl met volkse eenvoud. Het brandend resultaat smeult tot op vandaag in Schuberts onsterfelijke melodieën uit Die Schöne Müllerin, waarin een kabbelend beekje de spraakloze medereiziger is van de noodlottige.

 

Daan Janssens’ fascinatie voor deze liedcyclus vormt het uitgangspunt voor een geactualiseerde lezing van een tijd en ruimte overstijgende thematiek. Schuberts partituur vormt de gids van de ontdekkingsreis, nu eens bruisend aan de oppervlakte, dan weer als een diep verborgen onderstroom.

 

Ingeborg Dalheim & Heloisa Amaral

 

The Cold Trip (2014/15) is gebouwd op de afgeschraapte grondvesten van Schuberts Winterreise. Er blijven echo’s hangen van het origineel: fragmentarische klankstructuren en woorden die verwijzen naar de inhoud van de liederen, beelden en sferen. Zonder ook maar enigszins in te boeten op zijn radicale (post-)moderne muzikale taal, componeerde Bernhard Lang met The Cold Trip een hoogstpersoonlijke, ontroerende hommage aan Franz Schubert.

Lees alles

Informatie

Godhuizenlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,8


Basistarief: 14,00 €
Reservaties

Foto's

Double Bill: SPECTRA - Ingeborg Dalheim & Heloisa Amaral ©©