Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg6+

DIY met kinderen

In 2011 creëerde de Argentijnse kunstenaar Jorge Macchi de tentoonstelling 'Music Stands Still'. In het werk 'Air de Gand' sneed Jorge Macchi alle gebouwen, pleinen en groene zones uit een plattegrond van de stad Gent. Alleen de straten en waterlopen zijn nog zichtbaar. De stad wordt zo een soort geraamte waar je in je hoofd doorheen kan wandelen.
Opdracht 1 - Sluit je ogen en zet de punt van je potlood op een wit blad papier. Wandel met het potlood de weg die je het liefst aflegt. Volg met de punt van het potlood elke bocht die je op je pad tegenkomt. Waar zag je nu ook alweer dat leuke plekje? Volg daarna letterlijk de lijnen die je tekende en maak zo een nieuwe wandeling in je omgeving. Jorge Macchi wil dat je meer stilstaat bij je omgeving, de tijd en het leven in een stad.
Lees alles

Informatie

S.M.A.K. Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Trefwoorden

Foto's

DIY met kinderen ©S.M.A.K.©S.M.A.K.