uit met vlieg6+ uitpas+1 punt

Dilili in Parijs

Samen met een Parijse jongen gaat Dilili op pad om een huiveringwekkend mysterie te ontrafelen. Tijdens deze avonturen ontdekken ze Parijs op alle mogelijke manieren. De twee vrienden laten samen het licht, de vrijheid en de levensvreugde schitteren.
Het is de Belle Epoque in Parijs. De kleine Dilili, afkomstig uit Nieuw-Caledonië (een oude Franse kolonie in de Stille Oceaan), voert samen met een jongen die de stad op zijn duimpje kent een onderzoek uit naar de mysterieuze verdwijningen van jonge meisjes in de stad, waarvoor een sekte verantwoordelijk blijkt. In de tussentijd beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze ontmoet bijzondere, behulpzame mensen, maar ook slechte types, die rondwaren in de duistere hoekjes van de stad.

De warme en kleurrijke animatiestijl van Michel Ocelot maakt deze film tot een ontwapenend geheel, met als centraal thema sterke vrouwen en vrouwenrechten. Rondom het oprechte personage Dilili vertelt hij een uitbundig en vriendelijk verhaal, dat geschikt is voor een breed publiek: boeiend voor jong en amusant voor oud. Uitermate opwekkend om naar te kijken.

Na het zien van 'Dilili in Parijs' snapt u vast en zeker hoe Michel Ocelot nagenoeg eigenhandig de animatiefilm in Europa op de kaart zette.

Met fotocollage’s als decor en daarover heerlijk eenvoudige 2D-animatie, oogt 'Dilili in Parijs' alvast uitzonderlijk fris.
― De Morgen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Michielshelling 3
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 9,5

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,9


  Basistarief: 9,50 €; Volwassene (De kijkdoos): 7,50 €; Kind (De kijkdoos): 6,00 €
  Organisatie
  Contact
  +32 9 2256086
  Trefwoorden

  Foto's

  Dilili in Parijs ©Dilili in Parijs©Dilili in Parijs