uit met vlieg uitpas+1 punt

Design Museum Gent - voor kinderen

Geen idee wat te doen? Neem je kinderen gerust mee naar Design Museum Gent, volg er een toffe workshop of speel het Museumspel.

Het gratis Museumspel geeft kinderen al spelend een introductie op design. In de vaste collectie Object Stories kruip je in de huid van een Playmobilfiguurtje. Wordt het Yoko die gek is op Japan, Koning Kleur of ben je net als Frits de Visser dol op vissen en de zee? Kies een figuurtje en ga op zoek naar de voorwerpen die bij jouw personage passen. Helemaal gratis voor kinderen.

Voor de allerkleinsten is er een speeltas, want je bent nooit te jong voor een museum! Vraag aan de balie om een gratis speeltas en verken samen met je kinderen tussen 0 en 3 jaar de collectiepresentatie Maarten Van Severen & Co. Het wilde ding. Het speeltapijt en de spelelementen laten je spruit vormen en materialen ontdekken of vrij op kleur associëren. Stapel, orden, kriebel, wikkel & voel. Geniet om je kind als jonge maker aan het werk te zien.

Kinderen die barsten van fantasie en nieuwsgierig zijn kunnen hun hart ophalen tijdens een workshop. Tijdens een leuke ontdekkingstocht in het museum nemen de kinderen een aantal voorwerpen onder de loep. Wat willen de designers nu precies vertellen met hun ontwerpen? Je vindt onze workshops op www.designmuseumgent.be/agenda.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Jan Breydelstraat 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Maandag - dinsdag van9:30tot17:30
  • Donderdag - vrijdag van9:30tot17:30
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 267 99 99

Je UiTPAS voordeel

Foto's

Design Museum Gent - voor kinderen ©Design Museum Gent©Design Museum Gent
Design Museum Gent - voor kinderen ©Design Museum Gent©Design Museum Gent