Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Denicolai & Provoost | Hello, are we in the show? (comment voir la même autre chose)

Ruim twintig jaar werken Simona Denicolai (°1972, Milaan, Italië) en Ivo Provoost (°1974, Diksmuide, België) als kunstenaarsduo aan een multidisciplinaire praktijk die ons gewoontedenken en routinegedrag probeert te verstoren. Via protocollen en scenario’s, die ze met veel aandacht voor de eigenheid van een plek uitschrijven, betrekken ze mensen, objecten en verhalen als ‘medewerkers’ bij het artistieke proces. De uitwisselingen die zo ontstaan zijn ingebed in een lokale realiteit, maar raken ook aan universele thema’s zoals burgerschap, identiteit en solidariteit.
Hun procesmatige werkwijze benoemen ze als ‘sculpturale actie’ en omvat handelingen die bestaande elementen van hun vertrouwde context loskoppelen, herschikken of verbinden tot nieuwe vormen. Ze vinden hun neerslag in uiteenlopende vormen zoals performances, videowerk, installaties, modellen en studies, die allen betekenis putten uit de invulling van kunst als een actief begrip.

De tentoonstelling biedt een uitgebreid overzicht van het werk van Denicolai & Provoost en verzorgt de eerste museumpresentatie van hun recente animatiefilm ‘HELLO, ARE WE IN THE SHOW?’ (2019). De film is een co-productie met S.M.A.K. en werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een indrukwekkende installatie.
Lees alles

Informatie

Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4


Basistarief: 12,00 €; Lerarenkaart / Groepen: 10,00 €; Inwoner van Gent / UiTpas regio Gent: 6,00 €; 19-25 jaar: 2,00 €; -19 jaar: 0,00 €
Contact
+32 9 3236001
Trefwoorden

Foto's

Denicolai & Provoost | Hello, are we in the show? (comment voir la même autre chose) ©S.M.A.K.©S.M.A.K.