Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

DEBAT: duurzame mobiliteit in Gent 2.0

Gents MilieuFront en VormingPlus Eeklo-Gent nodigen experten en beleidsmakers uit om zich te buigen over de mobiliteitsvraagstukken van het nieuwe decennium.
Wat moeten we eerst doen: straatparkeren bannen in Gent-centrum, of eerder een tolheffing invoeren op de R4 en R40? Zijn dure investeringen in auto-infrastructuur nog wel van deze tijd? Wanneer is Gent rijp voor de invoering van een ‘fietszone 30’ en vervangt de stad het zieltogende De Lijn door een eigen Gentse vervoersmaatschappij?

Een debat op het scherpst van de snee met onder andere Filip Watteeuw (schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw, Stad Gent), Jochen Goekint (adviseur Mobiliteit, Unizo) en Frank Witlox (professor Economische Geografie, UGent).

Na de bespreking van de stellingen wrapt mobiliteitsexpert, VUB-professor en GMF-bestuurder Kobe Boussauw het debat up, trekt conclusies en legt deze naast de GMF-standpunten rond duurzame mobiliteit.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie

Foto's

DEBAT: duurzame mobiliteit in Gent 2.0 ©GMF, unsplash©GMF, unsplash