Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

De terug­keer van het Lam - TIJDELIJK UITGESTELD !!!

De thuiskomst na restauratie van het centrale paneel in de Sint-Baafs is gekoppeld aan een expo van hedendaagse kunstenaars. Dat willen we vieren met de tentoonstelling De Terugkeer van het Lam. We koppelen aan die terugkeer een expo met werken van hedendaagse kunstenaars:
Kris Martin, die al eerder exposeerde in de kathedraal en die de vlaggenmast ontwierp op de toren, stelt op het Sint-Baafsplein een remake ten toon van het frame van het retabel dat al eerder te zien was op verschillende plaatse waaronder het strand van Oostende. Deze remake zal later komen te staan op het altaar in de Vydkapel waarvoor het retabel in 1432 gemaakt is. Lees hier meer over de eerdere tentoonstelling van Kris Martin in de kathedraal

Lies Caeyers en Sophie Kuijken zetten in een duo-tentoonstelling zowel de schildertechnische nalatenschap van Van Eyck als de boeiende meester/leerling verhouding in de verf. De Gentse kunstenaars Lies Caeyers en de meester-schilder Sophie Kuijken gingen samen een traject van meester-leerling. Ze deden dat onder de titel 'Als ich can', een verwijzing naar Van Eycks bekende opschrift wat betekent: naar mijn beste kunnen.
Lees alles

Informatie

Sint-Baafsplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs
€ 4,0
Basistarief: 4,00 €

Foto's

De terug­keer van het Lam - TIJDELIJK UITGESTELD !!! ©Centrale paneel Lam Godsretabel © Sint-Baafskathedraal - www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw - foto: Dominique Provost©Centrale paneel Lam Godsretabel © Sint-Baafskathedraal - www.lukasweb.be - Art in Flanders vzw - foto: Dominique Provost