Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

De kunst van Christian Boltanski - LEDENACTIE!

Kunst gaat over het heilige, over seks, over liefde, over dood of over schoonheid van de natuur. Zo verwoordt Boltanski het met zijn installatiekunst en zijn fotomateriaal. Zijn werk is een artistieke psychoanalyse van ons menselijk bestaan. In zijn oeuvre overheerst de herinnering aan de shoah, het beklijven van familiekiekjes, de fascinatie voor geweld, evengoed als de verzameling van hartslagen op een Japans eiland. Zijn tentoonstellingen zijn getuigenissen tegen de vergetelheid. Een poging om de kleine verhalen te redden voor wat in de grote geschiedenis verloren gaat.  We verkennen in deze cursus via beeldmateriaal de uithoeken van zijn oeuvre: zijn levensbeschouwelijke invloeden, de symboliek in zijn tentoonstellingen, zijn interventies in religieuze contexten. Maar ook: Boltanski in het spoor van Mark Rothko, op de weg van Anish Kapoor.   

Informatie

De Cirk
Zebrastraat 34
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  € 29,0
  Basistarief: 29.00€;Ledentarief: 20.00€;Sociaal tarief: 14.50€
  Organisatie
  Amarant vzw
  Trefwoorden
  Reservaties

  Foto's

  De kunst van Christian Boltanski - LEDENACTIE! ©©