uitpas+1 punt

De Groene Zesdaagse

De Groene Zesdaagse is volop in de maak en wordt een volledig nieuw en corona-proof concept met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht.
Het is geen geheim dat Floraliën een absoluut hoogtepunt zijn voor al wie houdt van florale creaties en de impressionante innovaties die ermee gepaard gaan. Het zou zonde zijn om de groeiende groep liefhebbers van groen, bloemen en planten nog een jaar langer op hun honger te laten zitten. Daarom komt Floraliën met een elegante invulling rond een online event, al even innoverend als het evenement zelf. De Groene Zesdaagse wordt het verhaal achter de schermen voor iedereen die gebeten is door een sector die kleur brengt in ons leven.

Tussen 4 en 9 mei 2021 kan je genieten van een uiteenlopend aanbod aan online workshops, interessante tips & tricks, lezingen van experts en een hybride event in open lucht voor zij die graag de natuur intrekken.

Het online gedeelte zal gestuurd worden via sociale media en een online platform waar je zelf kan aangeven waar je graag meer over te weten komt. Op de website, www.degroenezesdaagse.be, kan je terecht voor video’s met informatie en downloadbare pakketten. Met dit onlineconcept ben je niet meer gebonden aan openingsuren en krijg je de mogelijkheid om elke dag nieuwe dingen te ontdekken over jouw favoriete planten.

In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker. Daarom leggen we dit jaar extra de link tussen onze sierteeltsector, de boomkwekerij, biodiversiteit, het klimaat, innovatie en gezondheid.
Floraliën kiest er dan ook voor om de mensen aan te zetten de natuur in te gaan aan de hand van enkele wandel- en fietstochten die je eveneens via de website kan ontdekken.


We roepen ook iedereen op om mee te doen aan de #bloemenjacht, zoals de populaire berenzoektocht die de 1e lockdown onze kinderen het huis uit lokte. Maak het daarom zo aangenaam mogelijk voor de buurtbewoners en de kinderen en zet een bloem/plant buiten of aan het raam. Nog beter, plan met je buren om samen je straat op te fleuren met planten en bloemen! #bloemenjacht is een oproep om de wandeling in de buurt en met de kindjes leuker en aangenamer te maken. Op die manier fleurt de straat op en is het voor de iedereen plezant om op #bloemenjacht te gaan.

De leukste creaties kunnen een florale prijs winnen! Tussen 4 en 9 mei wordt er dagelijks een winnaar gekozen. Deel jouw foto met #bloemenjacht #DG6D #floralien!
Lees alles

Informatie

Familie Van Rysselberghedreef 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs

€ 22,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 4,4


Basistarief: 22,00 €
Trefwoorden

Foto's

De Groene Zesdaagse ©Floraliën Gent©Floraliën Gent