Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

De enkelvoudige boekhouding in de vzw - Volzet

Werkt jouw vereniging enkel met vrijwilligers? Hebben jullie minder dan zes werknemers? Is de waarde van de bezittingen en de schulden van de vereniging beperkt? Dan kan een lid van de organisatie kan de boekhouding gerust zelf bijhouden. We bespreken de bepalingen die gelden voor de enkelvoudige boekhouding en bekijken de algemene richtlijnen over het correct bijhouden van de financiële gegevens.
Werkt jouw vereniging enkel met vrijwilligers? Hebben jullie minder dan zes werknemers? Is de waarde van de bezittingen en de schulden van de vereniging beperkt? Dan hoef je geen professionele boekhouder aan te spreken; een lid van de organisatie kan die taak gerust zelf opnemen. We bespreken de bepalingen die gelden voor de enkelvoudige boekhouding en bekijken de algemene richtlijnen over het correct bijhouden van financiële gegevens. Zo kom je te weten hoe je een dagboek van ontvangsten en uitgaven bijhoudt, een inventaris aanmaakt en hoe de neerlegging van de jaarrekening verloopt. Dit alles in het kader van de vernieuwde regelgeving volgens het wetboek van vennootschappen en verenigingen. Je maakt kennis met een eenvoudige Excelmodule waarmee je niet alleen de boekhouding kan voeren, maar ook grotendeels de jaarrekening automatisch opmaakt. Basiskennis van Excel volstaat.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook
Lees alles

Informatie

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,2


Basistarief: 16.00€;Sociale prijs: 8.00€;Reductieprijs: 12.00€;UiTPAS-kansentarief regio Gent: 3.20€

Foto's

De enkelvoudige boekhouding in de vzw - Volzet ©David Dugdale©David Dugdale