Gent Zoveel stad

Uit In Gent

Daisies

Daisies Dit is een UiTPAS Gent evenement.

Marie I en Marie II voeren in badpak een zelfreflexieve discussie. Ze zijn hun gehoorzame leven beu zijn. Het wordt dringend tijd het duistere pad van het leven in te slaan. Hun vragen krijgen een feministische kwinkslag wanneer ze beslissen om mannen in hun vizier te nemen tijdens destructieve, psychologische spelletjes. Existentiële bevragingen (het verschil tussen de woorden “Ik hou van je” ...
•• Wanneer
dinsdag 23 mei 2017 van 20:30 tot 21:45
•• Waar
KASK cinema
Godshuizenlaan 4, 9000 Gent
Wegbeschrijving | Fietsrouteplanner
•• Prijs
€ 5 (Basistarief: 5,00 €; reductie: 3,00 €)
Kansentarief: € 1.0
•• Contact
Meer info over Daisies
Marie I en Marie II voeren in badpak een zelfreflexieve discussie. Ze zijn hun gehoorzame leven beu zijn. Het wordt dringend tijd het duistere pad van het leven in te slaan. Hun vragen krijgen een feministische kwinkslag wanneer ze beslissen om mannen in hun vizier te nemen tijdens destructieve, psychologische spelletjes. Existentiële bevragingen (het verschil tussen de woorden “Ik hou van je” en “een ei”?) nemen na verloop van tijd meer absurde proporties aan.

De donkere komedie Daisies, geregisseerd door de feministe Věra Chytilová, was een mijlpaal in de Tsjechoslowaakse New Wave (Nova Vina) van de jaren 60. De film werd verbannen tijdens het Communistisch Regime en kreeg het label Verbeelding van het Onbeheerste. Het breken van opgelegde conventies gebeurt niet enkel door beide hoofdpersonages, de vormelijkheid en beeldvoering van de film weigert ook enkele audiovisuele regels. De bruuske montage, de benadering van het materialisme van film aan de hand van collages,... bepaalt de vervreemding als kijker.

Daisies’ boodschap kent nog altijd een relevantie in deze moderne tijd: kies je eigen strijd, leg de focus op de dingen die er toe doen en weiger gehoorzaam te zijn aan de arbitraire conventies opgelegd door autoriteiten.

"Modern audiences who come to see this late-'60s gem will be rewarded with a wicked sex farce and daring surrealist cinematography" - Ela Bittencourt

Věra Chytilová

1966, 74 min, Tsjecho-Slowakije, taal: Tsjechisch, ondertitels: Nederlands, DCP

Bron: UiTinVlaanderen.be

Volg ons

  Twitter
  Facebook

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inschrijven

Meer tips op