Dagen van Troost

In tijden van corona hebben we elkaar gemist en verloren velen een dierbare. In oktober en november organiseert de Stad Gent, in samenwerking met Reveil vzw, intieme momenten om stil te staan bij rouw en gemis.
Op Allerheiligen staan de 16 Gentse begraafplaatsen in het teken van onverwerkt verlies.
Zo zijn er op Allerheiligen twee troostmomenten op de Westerbegraafplaats en Campo Santo, respectievelijk bij zonsopgang (van 7 tot 8 uur) en zonsondergang (van 18 tot 20 uur). Voor de Westerbegraafplaats zorg je best voor warme kledij en een dekentje om op te zitten. Tussen 17 en 18 uur kun je op elke begraafplaats ook serene Reveil-troostconcerten bijwonen. Breng zeker je eigen kaarsje mee.
Zondag 31 oktober staat de Graslei in vuur en vlam:62 bootjes worden met een brandend kaarsje te water gelaten op de Graslei in Gent.
Later in november vinden het kader van Dagen van Troost tentoonstellingen plaats op verschillende locaties, boekvoorstellingen en theater.
Bekijk hier het programma en kom sereen mee proeven van deze troostmomenten.
Alle activiteiten zijn gratis, behalve het toneelstuk in NTGent. Daarvoor reserveer je vooraf. Voor de andere activiteiten is reserveren niet nodig.

Dagen van troost is een samenwerking tussen de Stad Gent (Groendienst en Cultuur Gent), Reveil vzw, Barbara Raes (Beyond the spoken) en Yves Meersschaert. Barbara Raes en Yves Meersschaert zijn curatoren voor de Westerbegraafplaats en de begraafplaats van Sint-Amandsberg (Campo Santo) op 1 november.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Diverse locaties in Gent
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Dagen van Troost ©Stad Gent©Stad Gent