Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg6+

Dag van de Wetenschap - Kleuren met kruiden

Op zoek naar een kleurrijke namiddag met je kinderen? Zet dan 22 november in je agenda. Die zondag is het de eerste digitale Dag van de Wetenschap. Evenveel experimenteerplezier, maar dan online. Wij leren je deze editie textiel kleuren met kruiden!
Stap voor stap zullen we jou tonen hoe je jouw mondmasker of wit T-shirt kan verven met kurkuma of een ander kruid uit je tuin of keukenkast. Waarom kurkuma? Om textiel te verven worden vaak chemische stoffen gebruikt. Via je kleren kunnen die door je huid worden opgenomen. En dat is niet gezond. Ontwerpster Nienke Hoogvliet ging op zoek naar een oplossing. Met haar project H.E.R.B.S. ontwikkelde ze op basis van kruiden natuurlijke kleurstoffen die juist goed zijn voor je lichaam. Op deze manier wil ze mensen bewust maken van het probleem en hen laten kennismaken met natuurlijke kleurstoffen. In het stop-motionfilmpje legt Nienke alles stap voor stap uit. Een leuke en gemakkelijke activiteit dus voor het hele gezin.

Zin om het zelf eens uit te proberen? Voeg de workshop nu al toe als je favoriet en volg hem via de website van Dag van de Wetenschap.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Trefwoorden

Foto's

Dag van de Wetenschap - Kleuren met kruiden ©Design museum Gent©Design museum Gent