Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Dag van de Trage Weg

Op de Dag van de Trage Weg organiseert de Stad jaarlijks samen met lokale partners wandelingen om de trage wegen in de kijker te plaatsen. Dit jaar organiseert de Stad Gent, samen met de Werkgroep Gentbrugse Meersen van Natuurpunt, op zondag 20 oktober 2019 een wandeling langs trage wegen in de Gentbrugse Meersen. Via een geleide of vrije wandeling van +/- 5 km, kan je trage wegen in het gebied verkennen. 18 trage wegen uit het gebied krijgen binnenkort officieel een naam naar de fauna en flora die er voor komen.
Geleide wandeling tussen 13u30 – 16u - inschrijven
Er zijn twee geleide wandelingen tussen 13u30 en 16 u. Een gids neemt je mee langs trage wegen doorheen het gebied en vertelt meer over trage wegen en over de fauna en flora in het gebied. De tocht van ongeveer 5 km duurt ongeveer 1u30 tot maximum 2 u en start aan het Dienstencentrum Gentbrugge, Braemkasteelstraat 29. Je moet je hiervoor vooraf inschrijven. Dit kan vanaf 26 september 2019, online via www.go.stad.gent/dagtragewegen . Geen internet? Bel Gentinfo op 09/210.10.10 en schrijf je telefonisch in.

Vrije wandelingen met plan tussen 14u30 en 16u
Je kan de wandeling ook zelf op je eigen tempo doen met een plannetje tussen 14u30 en 16 u. Je haalt hiervoor tot 16 u het plannetje af aan het startpunt, in het Dienstencentrum Van Gentbrugge, Braemkasteelstraat 29.

TIP; bekijk de weersverwachting vooraf, en doe passende kledij en schoeisel aan.

Nog andere vragen? Bel dan Gentinfo op 09/210.10.10 – (of Projectbureau Ruimte 09/266.77.60)

Waar gingen we wandelen tijdens vorige edities?
De wandelingen hieronder kan je nu, aan de hand van het plan, nu ook nog maken.
- In 2017 waren er drie wandelingen in Drongen, Sint-Denijs-Westrem en Afsnee, je vindt ze hier terug.
- In oktober 2018 gingen we met de vzw Oude Bareel Natuurlijk op stap in wijk Oude Bareel in Sint-Amandsberg. Het ging het over nog niet-erkende en dus niet-ingerichte trage wegen die de vzw onder de aandacht wil brengen. Je kan meer lezen over wandelen in de Oude Bareel op hun website.

Eerste trage wegen in Drongen, Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem en Afsnee

De stad Gent heeft haar eerste deel van het netwerk van trage wegen in Drongen op 18 oktober 2015, Dag van de Trage Weg, geopend.
In Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem en Afsnee gebeurde dit in het weekend van 15-16 oktober 2016, Dag van de Trage Weg.
In totaal heeft de Stad Gent nu een 100-tal trage wegen geopend. Je herkent ze aan de typische naambordjes en op verschillende plaatsen staan er infopanelen.

Inventarisatie van trage wegen voor de rest van Gent
Samen met Trage wegen vzw en onder impuls van de Provincie Oost-Vlaanderen, startte de stad Gent een grootschalig participatieproject. Van oktober 2016 tot eind 2017 konden Gentenaars hun ervaringen en ideeën over trage wegen delen.

Vele Gentenaars gingen in hun buurt op stap om de trage wegen te inventariseren. Trage wegen vzw ging hiermee tot eind 2017 de boer op; via workshops, focusgroepen, wandelingen en de interactieve kaart. De vzw verwerkte de resultaten, bracht de wegen in kaart en vroeg de mening van de Gentenaars over deze wegen. De vzw verwerkt de resultaten tot een eindrapport met suggesties over heel Gent. Hierover volgt later nieuws.

De stad Gent zal met dit rapport dan aan de slag kunnen gaan om te kijken wat mogelijk is en om stapsgewijs te kunnen realiseren.
Lees alles

Informatie

Braemkasteelstraat 29
9050  Gentbrugge (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  gratis
  Basistarief: 0,00 €
  Contact
  +32 9 2667760
  Reservaties

  Foto's

  Dag van de Trage Weg ©Stad Gent©Stad Gent
  Dag van de Trage Weg ©Stad Gent©Stad Gent
  Dag van de Trage Weg ©Stad Gent©Stad Gent
  Dag van de Trage Weg ©Stad Gent©Stad Gent