Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Dag van de drukkunst (GEANNULEERD)

Zondag 15 maart 2020 is het de Dag van de drukkunst. En dat laten we niet zomaar voorbij gaan. We steken de lont in het kruit en laten de drukpersen op volle toeren draaien!
Verwacht je aan een drukte van jewelste, want de drukkers en vrijwilligers van de vernieuwde drukkerijafdeling tekenen massaal present en geven die dag het beste van zichzelf.

Laat je tijdens je bezoek verrassen door tal van demonstraties. De Linotype en Intertype, de Heidelberg cilinderpers, de houten handpers, de degelpers... Kom ze met eigen ogen in volle glorie bewonderen. Of maak kennis met verschillende procedés zoals zeefdruk, lithografie en letterzetten.

Kortom, je bezoek aan het museum wordt beslist de moeite waard! De demonstraties tijdens Dag van de drukkunst zijn geen aparte activiteit, maar een extra belevingsmogelijkheid. Vooraf reserveren of inschrijven is dus niet nodig. De toegang tot de drukkerijafdeling maakt deel uit van je bezoek en zit dus inbegrepen in de prijs van je museumtoegang.
Lees alles

Informatie

Minnemeers 10
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,2


Basistarief: 8,00 €
Organisatie
Contact

Foto's

Dag van de drukkunst (GEANNULEERD) ©Corlazzzoli©Corlazzzoli
Dag van de drukkunst (GEANNULEERD) ©Corlazzzoli©Corlazzzoli
Dag van de drukkunst (GEANNULEERD) ©Corlazzzoli©Corlazzzoli