Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Cutting Edges

Op vrijdag 24 januari opent de duo expositie ‘Cutting Edges’ in Kolder. De twee kunstenaars ontmoette elkaar op de HKU Utrecht, in de rol van student en docent.
Het werk van Wafae Ahalouch en Nienke Hoed heeft diverse raakvlakken, zowel inhoudelijk als formeel. Door middel van collagetechnieken werpen beide kunstenaars verschillende perspectieven op over de rol van vrouwen in de maatschappij en media. In Kolder gaan ze voor het eerst samen een dialoog aan, en laten dit zien door verschillende manieren van werken.

Wafae Ahalouch (1978, Tanger) woont en werkt in Amsterdam. In haar werk laat Ahalouch fragmenten uit verhalen zien die hun oorsprong vinden in maatschappelijke historische bronnen. Door de lagen in een verhaal te ontrafelen en op een eigen manier te tonen, lopen realisme en fictie vaak dwars door elkaar heen. Niets is wat het lijkt is vanaf het begin de grote drijfveer in de zoektocht naar hoe zij zelf de wereld ervaart.
Haar werk bestaat uit diverse media waarin zij in een combinatie van abstracte en figuratieve elementen probeert een balans te vinden in het waarneembare en het mysterieuze. Ahalouch haalt inspiratie uit de geschiedenis, politiek, media en verschillende culturen. Macht en onmacht gaan de strijd aan met elkaar en de positie van de vrouw komt vaak naar voren in de thema’s die zij onderzoekt.

Nienke Hoed (1993, Emmeloord) woont en werkt in Berlijn. Ze maakt collages, schilderijen en muurobjecten en gebruikt materialen zoals papier, hout en kunststof. Haar werk ontstaat vanuit de interesse in de manier waarop met name jonge vrouwen hun identiteit zorgvuldig vormgeven op social media. De vormen die ze gebruikt zijn vaak afkomstig uit YouTube video’s, zoals vlogs waar mensen hun leven filmen en delen met hun volgers. Momenten hieruit worden verstild en gevangen in papier, waardoor er een kwetsbaarheid ontstaat die in contrast staat met de vluchtige beeldcultuur van YouTube.

Praktische info:
Opening 24 januari om 19:00
Het werk zal erna tot 29-2 te zien zijn in de etalage van Kolder.
Lees alles

Informatie

Dampoortstraat 26
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Foto's

Cutting Edges ©Cutting Edges©Cutting Edges