uitpas+1 punt

Cuckoo

In Cuckoo deelt de Zuid-Koreaanse theatermaker/componist Jaha Koo de scène met drie niet-menselijke performers: rijstkokers.
IN HET KADER VAN SAME SAME BUT DIFFERENT, een festival van CAMPO, Vooruit, NTGent, Gouvernement & Black Speaks Back


Tot waar reikt de wijsheid van een Koreaanse rijstkoker?

In Cuckoo deelt de Zuid-Koreaanse theatermaker/componist Jaha Koo de scène met drie niet-menselijke performers: rijstkokers. De gehackte, sprekende rijstkokers – van het merk Cuckoo – zijn Koo’s gesprekspartners in pijnlijk grappige dialogen over het eenzame leven waar Koreaanse jongeren mee te kampen hebben. Want hoe groei je op in een prestatiegerichte en hoogtechnologische maatschappij waar sociaal isolement, jeugdwerkloosheid en zelfdoding hoogtij vieren?


Jaha Koo begon Cuckoo als eindejaarsproject bij DAS Theatre, Amsterdam. Daarna werd hij samen met Eunkyung Jeong artist-in-residence bij Kunstenwerkplaats Pianofabriek, die de artistieke ontwikkeling en de productie van ‘CUCKOO’ op zich nam, samen met Bâtard Festival, Veem house for performance en CAMPO als partners van het eerste uur. Vanaf september 2018 nam CAMPO de fakkel over en is Jaha Koo één van de CAMPO-artiesten.


Jaha Koo is voor het eerst te gast in CAMPO. Na een opleiding theaterstudies aan de Korea National University of Arts in Seoul, trok hij naar DasArts in Amsterdam. In zijn werk onderzoekt hij de performativiteit van multimedia en probeert hij op basis van menselijke verhalen en politieke situaties nieuwe theatervormen te ontwikkelen.
Lees alles

Informatie

CAMPO nieuwpoort
Nieuwpoort 31-35
9000  Gent
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
Prijs

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0


Basistarief: € 10,00
Organisatie
Contact
Reservaties
32 (0)9 223 00 00

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij CAMPO

Foto's

Cuckoo ©Radovan Dranga©Radovan Dranga