Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Coronaproof openingsmaand GUM - Gents Universiteitsmuseum

Yes! Het is zover! Het GUM (Gents Universiteitsmuseum) opent eindelijk de deuren en dat tijdens een coronaproof openingsmaand van 3 t.e.m. 31 oktober. Duik in het programma en ontdek hoe je elk weekend van oktober kan kiezen uit een heel pak (gratis) menu's op maat van jouw bubbel. Zo combineer je een gratis bezoek aan het nieuwe wetenschapsmuseum met één van de originele workshops, artistieke performances en veel meer. Ook op weekdagen (behalve woensdag) kan je het GUM gratis bezoeken. Dus reserveer alvast jouw tickets! De capaciteit is beperkt.
In het gloednieuwe wetenschapsmuseum duik je in het hoofd van de wetenschapper. Welke uitdagingen komt zij/hij tegen? Hoe gaat zij/hij te werk? Welke ruimte is er voor verbeelding, twijfel en falen? En welke impact heeft dat alles op ons leven en denken?

In dit wetenschapsmuseum maak je kennis met bijzondere objecten en verhalen uit een waaier van disciplines, van biologie tot archeologie, van psychologie tot geneeskunde. Uit de geschiedenis van de wetenschappen, maar ook uit hedendaags onderzoek, met een blik op de toekomst.

Het GUM wordt ook een ‘Forum voor wetenschap, twijfel en kunst’. Dat ontdek je in onze tijdelijke expo's en activiteiten. Zo opent samen met het nieuwe museum ook de eerste pop up expo, ‘Van Eyck in de diepte. Frictie en harmonie door het oog van architecten en kunstenaars’. Je duikt er in de wetenschap achter de kunst van Jan Van Eyck.
Lees alles

Informatie

K.L. Ledeganckstraat 35
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €

Foto's

Coronaproof openingsmaand GUM - Gents Universiteitsmuseum ©GUM©GUM