uitpas+1 punt

Ciné Privé

Rondtrekkend filmfestival Ciné Privé strijkt dit jaar van 15 tot en met 18 maart 2018 neer in Nieuw Gent. Vier dagen lang brengt het festival kortfilms, documentaires en animatie op verrassende locaties in deze Gentse wijk.
Filmselectie in samenwerking met Film Fest Gent en cineaste Nathalie Teirlinck
Ciné Privé brengt films van de bovenste plank naar een bijzondere Gentse wijk. Op donderdag 15 en vrijdag 16 maart 2018 stelde een jury van onder andere programmatoren van Film Fest Gent een uitgekiend programma met werk van jonge binnen- en buitenlandse filmmakers samen. Op zaterdag 17 maart 2018 cureert Gentse cineaste Nathalie Teirlinck, winnares van de Cultuurprijs van de Stad Gent 2017, het avondprogramma, met films van gevestigde waarden die haar eigen werk geïnspireerd hebben.

De locaties zijn al even uniek als het filmaanbod. Speciaal voor Ciné Privé stellen het creatieve buurtatelier CAMPUS aan de De Pintelaan en de antieke machinezaal van het Gents Universiteitsmuseum hun imposante ruimtes open voor filmvertoningen.

Gratis familieprogramma op zondag
Op zondag 18 maart 2018 kunnen gezinnen terecht in de Christus Koningkerk op het Rerum Novarumplein voor een gratis familieprogramma. Vanaf 15.30 uur krijgt lokaal artistiek talent uit de wijk de kans om te schitteren. De muzikanten van vzw Jong en kinderkoor Mais Quelle Chanson bundelen hun krachten in een concert van het pas opgerichte Vierseizoenenfestival. De jonge kunstenaartjes die les volgen in het wijkatelier van de Academie voor Beeldende Kunsten in Nieuw Gent vertonen dan weer een film over hun artistieke avonturen. Om 17 uur wordt Ciné Privé afgesloten met de gratis vertoning van De GVR, de klassieker van Steven Spielberg naar het alombekende boek van Roald Dahl.

Lokale organisaties in de schijnwerpers
Ciné Privé staat voor zoveel meer dan enkel film. Het rondtrekkende festival smeedt elke editie opnieuw banden met de wijk waar het neerstrijkt. In de eerste plaats door het festival te laten plaatsvinden in locaties die diep verankerd zitten in de buurt, maar ook door wijkorganisaties en buurtbewoners te betrekken bij de festivalprogrammatie, zoals de concerten en filmvertoning van jong lokaal talent op zondag. Daarnaast trekt Ciné Privé met Masala TV de straten van Nieuw Gent op voor een reportage over de buurt, die in een talkshow bij de opening van het festival op donderdag 15 maart 2018 vertoond zal worden. Geliefde lokale organisaties als buurtcentrum Bij Pino en vrouwenvereniging Femma zorgen voor de bar.

Extra inzet op toegankelijkheid
Omdat genieten van goede films een recht is voor elke cultuurliefhebber, zet Ciné Privé dit jaar opnieuw extra in op toegankelijkheid. Alle festivallocaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor dove en slechthorende bezoekers wordt er bij elke filmvertoning bovendien mobiele ringleiding voorzien.

Het volledige programma van Ciné Privé is terug te vinden op www.cineprive.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

De Pintelaan 263
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 5,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,0


  Basistarief: 5,00 €
  Organisatie
  Contact
  +32 9 2698498

  Foto's

  Ciné Privé ©Ciné Privé©Ciné Privé
  Ciné Privé ©Ciné Privé©Ciné Privé
  Ciné Privé ©Ciné Privé©Ciné Privé