Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Cherish Menzo / Frascati Producties - Jezebel

Performer en choreografe Cherish Menzo liet zich voor deze krachtige dansvoorstelling inspireren door de Video Vixens: uitdagende vrouwelijke modellen die eind jaren ‘90 opdoken in hiphopvideo’s. Hoewel ze schaars gekleed dansten op muziek van mannen, waren ze wel hypersensueel, sterk en onafhankelijk.
Jezebel weigert gedefinieerd te worden door anderen. Ze navigeert door het landschap van de hiphopcultuur en zoekt naar manieren om haar imago zelf op te eisen. Hoe zou zo’n zwarte hip-hop honey er anno 2019 uitzien? JEZEBEL is een deconstructie van het controversiële stereotype van de Vixen.Menzo laat zien dat ze een zeer sterke performer is, die moeiteloos kan wisselen van vrouwelijk naar mannelijk en dierlijk. Ze is betoverend en houdt je elke seconde vast. – Jury Fringe Festival 2019


Misschien denken ze dat ik stereotypen bevestig. Maar ik wil bevragen wie bepaalt wat negatieve stereotypen zijn. Ik kom op voor de vrijheid je lichaam te seksualiseren, er geld mee te verdienen en als rapper je stem te verheffen.
- De Volkskrant

Best of Fringe Award 2019
Selectie Het TheaterFestival 2020


Cherish Menzo (1988) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Urban Contemporary Dance) en was sindsdien te zien in werk van o.m. Eszter Salamon, Akram Khan, Leo Lerus, Hanzel Nezza, Olivier Dubois, Lisbeth Gruwez, Jan Martens en Nicole Beutler. Als performer valt ze op door haar krachtige, beheerste, onontkoombare fysieke aanwezigheid. In 2016 maakte ze samen met Nicole Geertuida, EFES, een uitputtend duet waarin perfectie en feilbaarheid intrigerende vragen opriepen over hoe wij de mens het liefst zien. In 2017 maakte Menzo bij Frascati Producties samen met Benjamin Kahn de solo Sorry, But I Feel Slightly Disidentified… een cartografie van hoe we de ander ervaren en ontmoeten. Hierna maakte zij LIVE een kruising tussen een dansperformance en pop/rock concert in samenwerking met muzikant Müsfik Can Müftüoglu.
Lees alles

Informatie

Nieuwpoort 31-35
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,8


Basistarief: 14,00 €; -26 jaar: 10,00 €; +65 jaar: 10,00 €
Organisatie
Contact

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij CAMPO