Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Cherchez la femme - Symfonieorkest Vlaanderen & Kristiina Poska

Louise Farrenc: beitel die naam alvast in je geheugen. Weinig vrouwelijke componisten kregen een plek in onze klassieke canon.
 
Volkomen onterecht, zeker in het geval van Farrenc. Ze was een gevierd pianopedagoog, componeerde een berg kamermuziek en betrad ook het domein waarop enkel ‘Grote Mannen’ dachten recht te hebben: de symfonie.
Energiek, melodieus, inventief en uitgebalanceerd: in haar symfonieën klinkt Farrenc als een Franse Mendelssohn. Vergelijk haar speelse scherzo gerust met de vederlichte huppelpassen uit Mendelssohns ouverture tot Ein Sommernachtstraum.

Ook Schumann was destijds één van Farrencs bewonderaars. Zijn celloconcerto behoort tot het mooiste wat er voor het instrument geschreven werd. De internationale topcellist Johannes Moser brengt het met een ontroerende mengeling van gratie en kracht.
 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Jozef Kluyskensstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs

€ 32,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 6,4


Basistarief: 32,00 €; Basistarief Rang 2: 26,00 €; 65+ Rang 1: 29,00 €; 65+ Rang 2: 23,00 €
Trefwoorden
Reservaties

Je UiTPAS voordeel

Foto's

Cherchez la femme - Symfonieorkest Vlaanderen & Kristiina Poska ©onbekend©onbekend