Center (Plural): Vedran Kopljar

Convent presenteert Center (Plural), een soloproject van kunstenaar Vedran Kopljar (°1991). Centraal in de tentoonstelling staat de werking van het Plank Communication Center, een artistiek centrum dat ruim een jaar geleden werd opgericht door Kopljar. Via dit centrum onderzoekt hij de communicatiemogelijkheden met de typerende “plankwerken” van de bekende Amerikaanse kunstenaar John McCracken (1934-2011).

Vedran Kopljar, geboren in Slavonski Brod, Kroatië, woont en werkt in Antwerpen, waar hij in 2015 afstudeerde als master in de schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Vorig jaar was Kopljar artist in resident aan het Residency Unlimited-programma in New York, waar hij een aantal plankwerken van McCracken heeft “ontmoet” in zowel museale als private collecties. Momenteel is er ook werk van hem te zien in het Roger Raveelmuseum te Machelen-Zulte, naar aanleiding van de Biënnale van de Schilderkunst.

De tentoonstelling Center (Plural) is elke zondag vrij te bezoeken vanaf 13/9 tot en met 13/12/2020 tussen 14 en 18u, of op afspraak. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Tennisbaanstraat 74
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Zondag van 14:00 tot 18:00
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie

Foto's

Center (Plural): Vedran Kopljar ©CONVENT Space for Contemporary Art and the artist©CONVENT Space for Contemporary Art and the artist