uitpas+1 punt

Canvas in De Krook

Dit najaar is de reeks ‘Kinderen van de migratie’ te zien op Canvas. Op woensdagavond 15 september komt Canvas met die reeks naar De Krook in Gent. En jij kan erbij zijn: live in De Krook of online vanuit je zetel. Ontdek ongeziene fragmenten, luister naar getuigen en experten uit de reeks en ga nadien live met hen in gesprek. Fatma Taspinar (VRT NWS) leidt de avond in goede banen.   
Na de Tweede Wereldoorlog bracht België honderdduizenden mensen naar hier als arbeidsmigrant. Ze legden de kiem voor de superdiverse maatschappij waarin we vandaag leven. Wat weten we, meer dan zeventig jaar na de start van deze migratie, over hun verhaal? In de Canvas-reeks ‘Kinderen van de Migratie’ vertellen de pioniers en hun kinderen voor het eerst over het zware en gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze terecht kwamen en de vele obstakels die ze overwonnen. Een vergeten verleden dat meer dan ooit actueel is.  
Op deze avond laten we eerst de getuigen en de experten uit de reeks live aan het woord: over wegwerparbeiders en ‘interdit aux-étrangers’-bordjes, over gastarbeidsters en dan toch niet zo segregerende verenigingen. Daarna ben je welkom om in kleine groepjes jouw vragen te stellen aan de getuigen en de experten.  We sluiten af met een receptie waarbij je een drankje krijgt aangeboden.
Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor online streaming via Zoom.
In samenwerking met Bibliotheek De Krook, CESSMIR, Urgent.FM vzw, VRT

Begeleiders: Christos Pistolas, Clem Robyns, Fatma Taspinar, Floor Verhaeghe, Memet Karaman, Naget Dahmany, Naima Charkaoui, Neslihan Dogan, Piet Van Avermaet, Tina De Gendt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


Basistarief: 8,00 €; Reductieprijs - 6.00: 6,00 €; Sociale prijs - 4.00: 4,00 €; UiTPAS-kansentarief regio Gent - 1.60: 1,60 €
Organisatie
Contact

Foto's

Canvas in De Krook ©Canvas©Canvas