Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Broodthaerskabinet - TIJDELIJK UITGESTELD !!!

S.M.A.K. sluit de deuren tot en met 31 maart 2020. Ook alle activiteiten worden uitgesteld of afgelast tot verder bericht over de stand van zaken.

Tien jaar geleden verwierf S.M.A.K. met de steun van de Vlaamse Gemeenschap het werk Le Pense-Bête (1964) en werd zo beheerder van de belangrijkste institutionele Broodthaers-verzameling in België. Marcel Broodthaers (1924-1976) benoemde dit werk destijds zelf als zijn eerste proposition artistique, zijn eerste daad als beeldend kunstenaar, die de overstap markeerde van zijn dichtersbestaan naar beeldend kunstenaar.

Omdat we binnen S.M.A.K. niet de mogelijkheid hebben om de collectie permanent te presenteren, werd besloten een exclusieve ruimte te wijden aan deze kunstenaar, die in zijn oeuvre steeds de betekenis en rol van kunst en musea in de meest brede zin gethematiseerd heeft. Het Broodthaerskabinet opent met een eerste presentatie van werken van Marcel Broodthaers, die wordt samengesteld door zijn weduwe Maria Gilissen-Broodthaers. Vervolgens zal het kabinet worden opengesteld voor een selectie kunstenaars, curatoren, vrienden en anderen die het werk en oeuvre van Broodthaers kennen, onderzoeken of genegen zijn.

Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks open van 10 tot 18 uur (gesloten op maandag).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


Basistarief: 12,00 €; Groepen (min 15 pers.), OKV-lidkaart, Lerarenkaart: 10,00 €; Gentenaars, UiTPAS Regio Gent: 6,00 €; 19 - 25: 2,00 €; Vrijetijdspas / UiTPAS Regio Gent aan kansentarief, Steunpunt Vakantieparticipatie: 1,60 €; -19 jaar, Gentenaars op zondag 10:00-13:00, Vrienden v/h S.M.A.K.: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Contact
+32 9 2407601

Foto's

Broodthaerskabinet - TIJDELIJK UITGESTELD !!! ©S.M.A.K.©S.M.A.K.
Broodthaerskabinet - TIJDELIJK UITGESTELD !!! ©S.M.A.K.©S.M.A.K.
Broodthaerskabinet - TIJDELIJK UITGESTELD !!! ©S.M.A.K.©S.M.A.K.
Broodthaerskabinet - TIJDELIJK UITGESTELD !!! ©S.M.A.K.©S.M.A.K.