Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Boerenmarkt

Op de wekelijkse boerenmarkt in Oostakker kan men terecht voor eieren, zuivelproducten, groenten, bloem, vlees, fruit, aardappelen en zelfs bloemen.
Onder de slogan 'ABC: arbeider – boer – consument: Samen Sterker!' start op vrijdag 25 maart een unieke boerenmarkt op het dorpsplein van Oostakker. De boerenmarkt is elke vrijdag voor iedereen toegankelijk tussen 11 en 14 uur.

Een boerenmarkt
Consumenten krijgen meer voeling met waar hun eten vandaan komt als ze de producten rechtstreeks van de lokale boeren of producenten kunnen kopen. Het organiseren van een boerenmarkt is één van de initiatieven rond duurzame voeding en stadslandbouw. Zo werkt de Stad aan het verduurzamen van het voedselsysteem in Gent.

Momenteel bestaan in Gent al 6 boerenmarkten. Op een boerenmarkt worden hoofdzakelijk binnenlandse producten afkomstig van de landbouw, de tuinbouw, de bloementeelt en de veefokkerij rechtstreeks door de producent verkocht. De korte keten is een belangrijke doelstelling binnen het voedselbeleid van de Stad Gent. De boerenmarkt in Oostakker is de 7de boerenmarkt van Gent.

Op de wekelijkse boerenmarkt in Oostakker kan men terecht voor eieren, zuivelproducten, groenten, bloem, vlees, fruit, aardappelen en zelfs bloemen.

Uniek project dankzij samenwerking boeren en werknemers
Uniek is dat de boerenmarkt in Oostakker zich niet alleen richt tot de buurtbewoners, maar ook specifiek tot de bedrijven in de Gentse Kanaalzone. Werknemers uit de Gentse havezone kunnen via de website www.korteketenoostvlaanderen.be een bestelling plaatsen van groenten, fruit, vlees of eieren (de producten aangeboden door De Vierklaver), dit telkens vóór dinsdag. Op vrijdag kunnen zij dan op de boerenmarkt de producten afhalen. De producten die via deze website worden besteld, worden aan kortingsprijzen aangeboden.
Lees alles

Informatie

Dorpsplein Oostakker z/n
9041  Oostakker
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Vrijdag van11:00tot14:00
Organisatie
Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren Stad Gent
Contact
+32 9 2694600
Trefwoorden

Foto's

Boerenmarkt ©Stad Gent©Stad Gent