Boekvoorstelling | Verhaal om de hoek

Volgend jaar op Valentijnsdag lanceert FARO de nieuwe publicatie Verhaal om de hoek. Cultureel erfgoed als instrument voor zorgzame buurten in het Museum Dr. Guislain in Gent.
Verhaal om de hoek biedt een antwoord op de vraag hoe we als erfgoedorganisaties mee een zorgzame buurt kunnen creëren. Het boek geeft een inkijk in enkele langetermijnpiloottrajecten die FARO in de buurten van enkele centrumsteden heeft opgezet. Bedoeling van deze trajecten is om laagdrempelige methodieken en instrumenten te ontwikkelen voor een outreachende werking met en in de buurt. We zijn er immers van overtuigd dat de vermaatschappelijking van de zorg enkel kan slagen wanneer ook de buurt actief betrokken wordt. Menselijke relaties versterken en sociale cohesie bevorderen zijn twee mogelijke antwoorden op uitdagingen zoals eenzaamheid en sociale isolatie.

Samen met Museum Dr. Guislain presenteren we u op 14 februari 2020 vanaf 18 uur een gevarieerd programma met onder meer enkele jonge verhalenvertellers, een blik achter de schermen van buurtprojecten in Aalst, Turnhout en Gent die erfgoed gebruiken als een belangrijke asset, en een woordje van het beleid. Na afloop zorgen we voor een hapje en een drankje.

Een buitengewone boekvoorstelling dus, en wat meer is: u kunt het evenement gratis bijwonen. We vragen u wel om uw aanwezigheid tegen uiterlijk 6 februari 2020 te bevestigen bij Bart De Nil (bart.denil@faro.be).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Jozef Guislainstraat 43
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot

Foto's

Boekvoorstelling | Verhaal om de hoek ©Bart De Nil©Bart De Nil