Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Boekvoorstelling | ‘Sales Catalogue/Verkaufskatalog’ van Kurt Ryslavy

Volg online de boekpresentatie van ‘Sales Catalogue/Verkaufskatalog’ van Kurt Ryslavy en het gesprek dat daarop volgt tussen de kunstenaar, Philippe Van Cauteren, Monica Bayer-Wermuth en Thomas Becker.
Kurt Ryslavy werd geboren in Oostenrijk en woont en werkt sinds 1987 in Brussel. Hij is conceptueel kunstenaar, collectioneur en wijnhandelaar. In het boek ‘Sales Catalogue / Verkaufskatalog’ wordt een overzicht gegeven van alle werken die de kunstenaar gemaakt heeft binnen de reeks ‘works for sale’ en lezen we de boeiende ontstaansgeschiedenis van deze serie werken. Het centrale concept achter deze reeks is het idee om het kunstwerk van een andere kunstenaar te verkopen onder de naam van Kurt Ryslavy. Sales

‘Works for sale’ werd het eerst gepresenteerd in 1992 in Gent, Opus Operandi, later toonde Kasper König deze werken op Sculpture Projecte Münster in 1997. Hoewel de werken nadien internationaal werden getoond in verschillende galerijen en musea, is er nog geen enkel ‘work for sale’ verkocht aan een instelling.

'Catalogue / Verkaufscatalog' geeft aan de hand van Ryslavy’s ‘works for sale’ een kritische blik op de kunstmarkt. De publicatie werd uitgegeven bij Edition Voldemeer Zürich / Walter De Gruyter Gmbh Berlijn/Boston en bevat tekstbijdrages van Monica Bayer-Wermuth en Thomas Becker.

Het boek wordt uitgegeven door Edition Voldemeer Zürich De Gruyter

Wie het boek aankoopt voor de presentatie van 2 maart, krijgt een uitzonderlijke korting van 10%. Aankopen doe je via bookshop@smak.be.


Praktische informatie
- Dinsdag 2 maart 2021 om 20:00.
- Je kan de lezing volgen via YouTube. Wens je op de dag van de lezing een mail te krijgen als reminder met de link naar de lezing, stuur dan een mail naar info@smak.be.
- Montage van opgenomen gesprek tussen Kurt Ryslavy en Philippe Van Cauteren (in Duits, Nederlands en Engels ondertiteld.
- Live gesprek met Kurt Ryslavy, Philippe Van Cauteren, Monika Bayer-Wermuth en Thomas Becker ( in Engels), gevolgd door Q&A.
Lees alles

Informatie

Online
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Trefwoorden

Foto's

Boekvoorstelling | ‘Sales Catalogue/Verkaufskatalog’ van Kurt Ryslavy ©Kurt Ryslavy©Kurt Ryslavy