Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Boekvoorstelling Klaas Tindemans: 'De dramatische samenleving' - AFGELAST !!!

Dramaturg en onderzoeker Klaas Tindemans stelt zijn nieuwe boek ‘De dramatische samenleving: Een politieke cultuurgeschiedenis’ voor. Gevolgd door een gesprek over het boek met Dominiek Hoens, filosofiedocent verbonden aan de Artevelde Hogeschool en het RITCS School of Arts.
-----

Is de moord van Medea op haar kinderen een terroristische daad? Ondermijnde Shakespeare bij de opvoering van een koningsdrama als Richard II de autoriteit van de vorst? Als Diderot zegt dat de acteur nooit zijn ‘ware’ gevoelens mag gebruiken op de scène, heeft hij het dan ook niet over de politicus? Mag je een genocide - de Holocaust, Rwanda 1994 - laten naspelen door slachtoffers, of is dat enkel sensatiezucht? Bewijst het experiment van Chokri Ben Chikha niet hoe onze samenleving behoefte heeft aan een ‘waarheidscommissie’ over haar verleden van koloniale uitbuiting?

Dit boek wil de gedramatiseerde samenleving beschrijven in de vorm van fragmenten die politiek en cultuurgeschiedenis verbinden én met elkaar confronteren, zowel lang geleden als vandaag. In tijden van intellectuele verwarring - waren er ooit andere? - levert dat pertinente denkstof op.

Het event wordt afgesloten met een signeersessie aan de boekenstand.Dit evenement is mede georganiseerd is door S:PAM (Studies in Performing Arts and Media) van de Universiteit Gent.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Miriam Makebaplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Trefwoorden

Foto's

Boekvoorstelling Klaas Tindemans: 'De dramatische samenleving' - AFGELAST !!! ©///©///