Boekvoorstelling Congo's gewelddadige vrede - Kris Berwouts

‘Er zijn maar weinig mensen met een beter zicht op Congo, op zijn hoofdrolspelers, zijn thema’s die ertoe doen en zijn historische achtergrond dan Kris Berwouts. Dit boek is een must voor iedereen die echt in het land geïnteresseerd is.’ Dat schrijft bestsellerauteur David Van Reybrouck over Congo’s gewelddadige vrede.
In zijn magnum opus trekt Kris Berwouts alle draden van meer dan twintig bewogen jaren samen. Tussen 1996 en 2002 was Congo het slagveld van de Eerste Afrikaanse Wereldoorlog. Een complex vredesproces en twee verkiezingen later blijft de voormalige Belgische kolonie een land op drift. Wat zijn de grondoorzaken van de instabiliteit en hoe spelen die op elkaar in? Welke rol spelen de buurlanden? En waarom klampt president Kabila zich zo vast aan de macht?

‘Deze epische geschiedenis van het Congolese volk’, zo stelt de wereldberoemde Amerikaanse professor Crawford Young, ‘is nu al een standaardwerk.’

Een gesprek met Kris Berwouts, Nadia Nsayi (Pax Christi/Broederlijk Delen, Koen Vlassenroot (UGent en voorzitter Conflict Research Group) en Bart Ouvry (EU-ambassadeur in Congo).
Lees alles

Informatie

Zebrastraat 32
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Reservaties

Foto's

Boekvoorstelling Congo's gewelddadige vrede - Kris Berwouts ©EPO©EPO