BOEKS leesgroep 02: 'A good-talking candle'

‘A Flower is Speaking to a Dog’ is een fabel dat vertelt over twee personages: ‘Dog’ en ‘Flower’. In de tekst fungeert de genetische sequentie van DNA als onderliggende structuur of partituur voor de personages om hun verlangen naar transformatie uit te drukken. ‘Dog’ en ‘Flower’ vallen onherleidbaar samen in de ritmiek van de teksten, de sequenties en combinaties van de woorden. Ze belichamen elkaar en bij uitbreiding de objecten, planten, dieren en menselijke figuren die hen omringen.
‘A good-talking candle’ nodigt uit om dieper in te gaan op dit idee van hybride soorten. Hoewel geselecteerd uit verschillende bronnen, spreekt het geheel van voor te lezen verhalen eenzelfde verlangen naar transformatie uit waarbij fictie wordt ingezet als een manier om tot de meest uiteenlopende gedachte-experimenten te komen.

Van Richard Brautigan, die zichzelf in slaap suste met een ‘good-talking candle’, tot de visioenen van Hildegard von Bingen, ‘The Wild Boys’ van William Burroughs en Donna Haraways ‘Children of Compost’, de teksten nodigen ons uit om verder in te gaan op nieuwe manieren van denken over gender, seksualiteit, identiteit en gemeenschap.

Laat u leiden door het flikkerende kaarslicht, breng deze fictionele verhalen samen met ons tot leven en reis ergens tussen poëzie, sciencefiction en mystieke ervaringen in!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Godshuizenlaan 2A
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact
+32 (0)9 243 36 44
Trefwoorden

Foto's

BOEKS leesgroep 02: 'A good-talking candle' ©Maud Gourdon / BOEKS©Maud Gourdon / BOEKS