BOEKS 01: De kousen van De Keyser

BOEKS, een nieuw toonplatform voor boeken op de Gentse Bijlokesite, stelt voor: De kousen van De Keyser.
In de periode 1966-1976 maakte Raoul De Keyser een dertigtal werken waarin een sok opduikt. Dit eenvoudige en vrolijke motief wordt afgebeeld op schilderijen en tekeningen, uitgewerkt in zeefdrukken, aquarellen en een litho, in vorm variërend van voetbalsokken tot wielerkousen, naast lange blauwe sokken aan de wasdraad en een minimaal voetbalkousje in een ruim wit kleurveld. Al deze schilderijen en werken op papier worden nu voor het eerst verzameld in een publicatie, samen met verwant materiaal uit het persoonlijke archief van de kunstenaar, zoals atelierzichten, door de kunstenaar gemaakte aantekeningen en foto’s van voetbalkousen.

Naast reproducties van de sokschilderijen door Hilde D’haeyere bevat het boek ook teksten van Roland Jooris, Steven Jacobs en Paul Demets die het motief van de kous in een kunsthistorisch en poëtisch perspectief plaatsen.

Van 18 januari tot 17 februari vullen De Keysers blauwe kousen de kloostergaanderij met op donderdag 17 januari de presentatie van de publicatie. Speciaal voor deze gelegenheid draagt Paul Demets zijn nieuwe gedichten voor, brengt Bert Huyghe een ode aan De Keyser en ontwerpt Paul Robbrecht een scenografie op maat van het boek en de gaanderij. Daarnaast wordt er in de
Kunstenbibliotheek een selectie van boeken uit de collectie getoond.
Lees alles

Informatie

Godshuizenlaan 2A
9000  Gent
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Maandag - woensdag van 9:00 tot 18:00
  • Donderdag van 9:00 tot 22:00
  • Vrijdag van 9:00 tot 16:00
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Contact

Foto's

BOEKS 01: De kousen van De Keyser ©Kahil Janssens / Arthur Haegeman©Kahil Janssens / Arthur Haegeman