Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Bijeenkomst Gents Erfgoedplatform

Het Gents Erfgoedplatform is een informele bijeenkomst voor iedereen in Gent met interesse in geschiedenis, kunst, cultuur en vrijwilligerswerk in deze domeinen.
Verschillende Gentse erfgoedorganisaties berichten je kort over hun activiteiten en over de mogelijkheden hieraan deel te nemen en mee te werken. Samen met een drankje is er bovendien volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

In het vooruitzicht op het Van Eyckjaar 2020 verwelkomen we die namiddag ook met trots emeritus hoogleraar Herman Pleij, de autoriteit bij uitstek in Nederland en Vlaanderen inzake literatuurgeschiedenis van de 15de en de 16de eeuw.

Pleij is een bekende Nederlander. En veel belangrijker, een kenner van de denkwereld van Jan van Eyck, zijn tijdgenoten en ook van het Gent van die tijd. Auteur van het absolute referentiewerk terzake in de reeks van de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur. Ook van grensverleggende werken over onderwerpen zoals carnaval, de betekenis van de kleuren in de middeleeuwen, Cocagne of Luilekkerland, de rederijkers en Anna Bijns. Hij brengt ons hierover een boeiende causerie.

Wanneer: zaterdag 19 oktober 2019 om 14 uur.
Waar: theaterzaal NTGent (Sint-Baafsplein 17)
Interesse? Twijfel niet en stuur een mail naar cultuur@stad.gent

Je bent van harte welkom!
Lees alles

Informatie

Sint-Baafsplein 17
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Bijeenkomst Gents Erfgoedplatform ©Cultuur Gent©Cultuur Gent