Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Big Jump 2019

Op zondag 14 juli springen we opnieuw het water in om aandacht te vragen voor proper water. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Spring met ons mee om 15u in de Portus Ganda!
2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water, maar die deadline werd niet gehaald. De nieuwe deadline is 2021. Met de Big Jump vragen we de aandacht van onze politici om werk te maken van waterlopen die bruisen van het leven door werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.

Portus Ganda wordt in Gent opnieuw 'the place to Jump'. Een dag vol randanimatie, waterpret en muziek! Haal dus dat foute badkostuum maar boven en verkleed je om samen met ons in de Leie te springen! Famba zorgt terug voor een streepje muziek!

Schoeisel is verplicht bij de sprong. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Voor deze Big Jump werken we voor de eerste keer samen met vlotten van VlotGent - helemaal op zonne-energie!

Je kan je ook voor de eerste keer inschrijven voor de Big Swim, een zwemparcours van 200m in de Leie. Je kan je inschrijven via onderstaande link, je moet wel min. 16jaar oud zijn.

https://www.gentsmilieufront.be/kalender/item/734-big-jump

Een organisatie van YAKU - Gents MilieuFront - GMF en GoodPlanet Belgium.

On Sunday 14th July we jump in the water again to ask attention for clean water in our rivers! On the exact same time, thousands of people jump into rivers, streams and lakes in Europe to show that they care about clean water. Jump with us at 3pm at Portus Ganda!

You need to put shoes on to jump and children younger than 12 need to be accompanied by an adult.

For the first time you can also register for the Big Swim - a swimming route from 200m in the river Lyss! Register via the link below (min. 16 years old).
https://www.gentsmilieufront.be/kalender/item/734-big-jump

Organised by YAKU - Gents MilieuFront - GMF and GoodPlanet Belgium.
Lees alles

Informatie

Voorhoutkaai
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot

Foto's

Big Jump 2019 ©Big Jump Gent©Big Jump Gent