Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg8+ uitpas+1 punt

Bibberduik 2020

Als het weer het toelaat, kunnen ijsberen op zondag 26 januari 2020 om 14.30 uur opnieuw een duik nemen in de ijzingwekkende wateren van de Blaarmeersen. Inschrijven kan nog tot en met 22 januari 2020.
Programma
De Bibberduik start om 14.30 uur in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen. Iedereen vanaf acht jaar kan het water in. Deelname is gratis. Na een stevige opwarming lopen de bibberhelden na het vertreksignaal het water in. Ze vinden er allemaal een badeendje om als trofee mee te nemen naar huis. Achteraf kunnen ze op temperatuur komen met een hapje en een drankje.

Bibberduik onder voorbehoud
De voorbije jaren lieten de weersomstandigheden het niet altijd toe om de geplande Bibberduik te laten doorgaan. Ook dit jaar zal het van de weersomstandigheden afhangen of de Gentse bibberhelden al dan niet een sprong in het koude water kunnen wagen. Als de weersomstandigheden zouden verslechteren, hakt de schepen van Sport op vrijdag 24 januari 2020 de knoop door.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.go.stad.gent/bibberduik. Geen internet? Bel 09 210 10 10 (Gentinfo). Bij de inschrijving moeten de deelnemers bevestigen dat ze medisch geschikt zijn om in het ijskoude water te duiken. Enkele dagen voor de Bibberduik ontvangen ze een e-mail met informatie en afspraken.

website: www.stad.gent/sport
mail: sportdienst@stad.gent

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Zuiderlaan 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €; Inschrijven kan vanaf donderdag 19 december 2019 via Gentinfo tel. 09 210 10 10 of online: 0,00 €
Organisatie
Reservaties

Foto's

Bibberduik 2020 ©Stad Gent©Stad Gent
Bibberduik 2020 ©Gent Sport©Gent Sport