uitpas+1 punt

#BIAS (door: PlayField)

In het kader van FESTIVAL DIGITAL (iov Kopergietery).
playField. is een jong innovatief kunstcollectief dat interactieve, op nieuwe technologie gerichte theaterinstallaties ontwikkelt.

Voor Festival Digital nodigt KOPERGIETERY ze uit met deel I en II uit hun Big Data Trilogie: #1 Hollow #2 Bias.
playField. laat je als publiek op speelse wijze nadenken over de impact van data en digitalisering op onze maatschappij en op onszelf. We leven in tijden waar technologie sneller evolueert dan de gemiddelde persoon aankan. Met deze trilogie richt playField. onze aandacht op ‘big data’ die veelvuldig aanwezig zijn in ons dagelijks leven, zonder dat we het goed en wel beseffen.

#BIAS
Waar het eerste deel, #HOLLOW, focust op het vrijgeven van persoonlijke informatie, gaat het tweede deel #BIAS over de futiliteit van die persoonlijke informatie. Wat zijn al onze individuele keuzes (onze persoonlijke informatie) eens ze in een big data set terechtkomen? Niets meer dan cijfertjes. Niets meer dan eentjes en nulletjes...

In #BIAS gaat playField. met de toeschouwers op zoek naar hoe ze de individuele keuzes van alle toeschouwers kunnen reduceren naar datgene wat zij voor een computer zijn: een code die hun keuzes blootlegt en dus hun 'identiteit'. Samen creëer je dus een algoritme. En eens dit algoritme in werking, wordt de impact op jezelf en de anderen merkbaar.
Maar zijn de individuele keuzes die we maken niet net wat ons onderscheidt van de rest? Of is die mogelijkheid niet meer dan een illusie?

Vooraf inschrijven noodzakelijk!
max. 16 deelnemers
taal: Engels

http://kopergietery.be/nl/productie/bias
Lees alles

Informatie

kraankinderstraat
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 13,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,6


  Basistarief: 13,00 €; -18 jaar, student, werkzoekend: 8,00 €
  Organisatie
  Reservaties

  Foto's

  #BIAS (door: PlayField) ©(c)playfield©(c)playfield