Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Beleven

Een fototentoonstelling over lichamelijke aftakeling.
Opmerking: indien u deze tentoonstelling tijdens de weekdagen wenst te bezoeken, graag een seintje vooraf (09/228.80.20 of via kaat@geuzenhuis.be)

Wie het voorrecht heeft om oud te mogen worden, wordt onvermijdelijk geconfronteerd met zijn of haar eigen aftakeling. Op zich, een lelijk woord dat er voor zorgt dat we veroudering negatief benaderen. Ouderdom krijgt een onvoldoende gezonde plaats in het leven. We beleven het niet comfortabel. De dood die er op volgt maakt ons vaak droevig, bang. Het hoeft niet zo te zijn.

Ontkenning is als een placebo. Confrontatie kan ons doen nadenken. Aanvaarding leidt tot comfort. We zijn meester over onze eigen perceptie en zijn het aan onszelf verplicht alles uit het leven te halen, zo lang we kunnen. Dat leven is als een snelweg waarover we razen. Als fotograaf sta ik langs de vangrail, licht trekkend aan je mouw en toon ik je deze foto’s: “Op het einde van de snelweg gebeurt dit.”

Na een levenslange fascinatie voor het beeld, vindt Gentenaar Bert Potvliege zich terug als 35-jarige kunstenaar die zichzelf omschrijft als een masochistisch fotograaf. Hij botst doorheen het leven op onderwerpen die hem boeien door een confrontatie met uitdagende en veelal moeilijke gevoelens. Deze voelen werkt verslavend, terwijl hij dit in zijn beelden tracht te gieten – het creatief aanwenden van die complexiteit. Fotografie mag in die zin therapeutisch zijn. Elk project werkt dan als een les en groeiproces.

Elk onderwerp moet een uitdaging zijn. Terwijl hij verder ontwikkelt worden deze projecten dan ook omvangrijker en intiemer. Zijn werk presenteren aan de wereld is een even boeiende uitdaging als het maken. Het is goed om regelmatig tentoon te stellen, werk te publiceren, gesprekken aan te gaan met de toeschouwer. Zo leer je jezelf als kunstenaar kennen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kantienberg 9
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  gratis
  Basistarief: 0,00 €
  Organisatie

  Foto's

  Beleven ©bert potvliege©bert potvliege