Bekijk kunstwerken bij Radio 2-luisteraars thuis #smakisteklein

Op dit moment hangen er vijf kunstwerken uit de S.M.A.K.-collectie bij Radio 2 luisteraars. Ga bij hen langs en bewonder mee het werk uit de S.M.A.K.-collectie op zondag 14 juli 2019.
In mei 2019 gingen Radio 2 en S.M.A.K. op zoek naar vijf luisteraars die een maand een kunstwerk van S.M.A.K. in hun huis wilden hangen. Op die manier halen we nog eens vijf werken uit ons depot, want #smakisteklein.

Welke kunstwerken kan je zien op 14 juli 2019 tussen 14:00 en 17:00?

Om te reserveren, klik op de gemeente en stuur een mailtje naar reservation@smak.be. Eens je bent ingeschreven, zal Leen je het correcte adres doorsturen. Vermeld er ook bij om welk uur je wenst langs te gaan.

In Maldegem: Joris Ghekiere, Zonder Titel (Zeeuws Meisje), 2010, olieverf op doek, h.145cm x b.115cm, 2016 aankoop
In Eeklo: Guillaume Bijl, Sorry, 1987, mixed media, h. 8cm x diameter 15cm, s.d.
In Gent: Kasper Bosmans, Legend: Specimen Days, 2016, gouache en zilverstift op hout, h.28cm x b.21cm, 2016 aankoop
In Kwaremont: Leo Copers, Uurwerk, 1978, metaal, kunststof, h.5cm x diameter 31cm, 1999 schenking
In Denderbelle: Vanessa Beecroft, Suzanne, 1996, olieverf op doek, h.90cm x b.90cm, 1999 aankoop
Radio 2 brengt S.M.A.K. bij je thuis

Heel wat kunstwerken zitten in ons depot en kunnen we niet tonen. Daarom deden we een oproep om een groter museum te bouwen. In de tussentijd doen we allerlei acties om de werken wel te laten zien aan het grote publiek via de actie #smakisteklein. Daarom gingen we samen met Radio 2 Oost-Vlaanderen op zoek naar vijf Oost-Vlamingen die een écht kunstwerk uit ons depot bij hen thuis willen hangen.

Waarom bij Oost-Vlamingen?

De collectie van S.M.A.K. is publiek erfgoed, jij hebt er mee voor gezorgd dat S.M.A.K. werken kon aankopen via de belastingen. We willen jou als inwoner van Oost-Vlaanderen oprecht bedanken en de kans geven om met je ‘eigen’ collectie kennis te maken.

Waarom bij luisteraars thuis?

S.M.A.K. kent ook de traditie om kunst dicht bij het publiek te brengen. Denk maar aan Chambres d’Amis in 1986, Over the Edges in 2000 en TRACK in 2012.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot

Foto's

Bekijk kunstwerken bij Radio 2-luisteraars thuis #smakisteklein ©Joris Ghekiere zonder titel (zeeuws meisje) S.M.A.K.©Joris Ghekiere zonder titel (zeeuws meisje) S.M.A.K.