Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Beethoven in Pocketsize - Beethoven 7 met Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in. Maar geen nood! We hebben alle grote orkesten van Belgische bodem uitgenodigd om tijdens het Festival hun kernrepertoire uit te voeren in aangepaste bezetting. Niet minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig van Beethoven staan op het programma. Ook in zijn tijd was er een zeer levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen van groot repertoire, waarmee de muziekliefhebber zelf aan de slag kon.
De uitbundige zevende symfonie – Richard Wagner noemde haar ‘de apotheose van de dans’– wordt gespeeld door leden van het Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Het is een sprankelende versie voor nonet van de hand van hun eigen contrabassist José Andrés Reyes. Bij de première van het werk, in 1813, viel het tweede deel (Allegretto) zo goed in de smaak dat het herhaald moest worden. Het werd ook gebruikt in talloze films, recentelijk nog in The King’s Speech.
Lees alles

Informatie

Industriemuseum
Minnemeers 10
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs

€ 27,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 5,4


Basistarief: 27,00 €
Contact
+32 (0) 9/ 243 94 94
Trefwoorden

Foto's

Beethoven in Pocketsize - Beethoven 7 met Symfonisch Orkest van Opera Ballet Vlaanderen ©Gent Festival van Vlaanderen©Gent Festival van Vlaanderen