Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Beethoven in Pocketsize - Beethoven 5 met Symfonieorkest van De Munt

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in. Maar geen nood! We hebben alle grote orkesten van Belgische bodem uitgenodigd om tijdens het Festival hun kernrepertoire uit te voeren in aangepaste bezetting. Niet minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig van Beethoven staan op het programma. Ook in zijn tijd was er een zeer levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen van groot repertoire, waarmee de muziekliefhebber zelf aan de slag kon.
Vijf strijkers van het Symfonieorkest van de Munt nemen de imposante en iconische vijfde symfonie voor hun rekening. Zij spelen deze magistrale 'symfonie der symfonieën' in een bewerking van de hand van Carl Friedrich Ebers, een exacte tijdgenoot van Beethoven. Hij bewerkte de symfonie drie jaar na de dood van de componist voor strijkkwintet. In deze ‘reductie’ komt de geniale structuur van het werk, ontvouwd vanuit de vier noten van het overbekende openingsmotief, misschien nog beter tot zijn recht dat in het origineel!
Lees alles

Informatie

Sint-Veerleplein 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs

€ 27,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 5,4


Basistarief: 27,00 €
Contact
+32 (0) 9/ 243 94 94
Trefwoorden

Foto's

Beethoven in Pocketsize - Beethoven 5 met Symfonieorkest van De Munt ©Gent Festival van Vlaanderen©Gent Festival van Vlaanderen