Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Beethoven in Pocketsize - Beethoven 2 met Anima Eterna Brugge

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in. Maar geen nood! We hebben alle grote orkesten van Belgische bodem uitgenodigd om tijdens het Festival hun kernrepertoire uit te voeren in aangepaste bezetting. Niet minder dan alle negen symfonieën van de jarige Ludwig van Beethoven staan op het programma. Ook in zijn tijd was er een zeer levendige cultuur van kamermuziekbewerkingen van groot repertoire, waarmee de muziekliefhebber zelf aan de slag kon.
Voor de tweede symfonie worden de krachten gereduceerd tot de geliefde bezetting van het pianotrio. Niemand minder dan Jos van Immerseel neemt plaats achter de pianoforte. Vergezeld door Midori Seiler op de viool en Mercedes Ruiz op de cello, verdedigt hij de kleuren van Anima Eterna, het orkest dat de negen symfonieën talloze keren integraal heeft uitgevoerd en zich als geen ander verdiept heeft in hun specifieke idioom en het bijpassende instrumentarium. De bewerking die zij spelen ontstond kort na de compositie van de symfonie en is volgens het titelblad van de hand van de auteur zelf. Wellicht een verkooptruc, want er zijn aanwijzingen dat Beethovens leerling Ferdinand Ries het leeuwendeel van het werk voor zijn rekening nam, en dat Beethoven enkel de finishing touch aanbracht. Wat er ook van zij, een prachtig partituur!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Veerleplein 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs

€ 27,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 5,4


Basistarief: 27,00 €

Foto's

Beethoven in Pocketsize - Beethoven 2 met Anima Eterna Brugge ©Gent Festival van Vlaanderen©Gent Festival van Vlaanderen