Beestige Zomer

Na de oproep om extra zomeractiviteiten voor kinderen en jongeren te organiseren, hebben Gentenaars en Gentse organisaties in totaal meer dan 130 voorstellen ingediend. De Stad Gent zal er daarvan 99 financieel ondersteunen. Van kickbokslessen tot natuurkampen, een zeepkistenrace en een theaterspel, er zit heel wat in de pijplijn.
Onderste uit de kan
Met 'Operatie Beestige Zomer' wil de Stad Gent de zomer extra leuk maken voor kinderen en jongeren. Gentenaars en Gentse organisaties konden ideeën voorstellen in 2 categorieën. De eerste categorie zijn activiteiten van één of enkele zomerdagen, toegankelijk voor alle kinderen of jongeren, georganiseerd door zowel individuele Gentenaars als organisaties. In deze categorie kwamen 85 voorstellen, waarvan er 58 werden weerhouden omdat ze aan de criteria voldoen.

Een tweede categorie zijn initiatieven voor Gentse kinderen, tieners en/of jongeren in kwetsbare situaties, alleen georganiseerd door organisaties. Deze activiteiten duren over het algemeen langer en krijgen een meer intensieve begeleiding. Van de 50 ingediende projecten werden er 41 goedgekeurd.

Voor elk wat wils
De goedgekeurde projecten zijn erg divers, zijn verspreid over de Gentse wijken (van Zwijnaarde tot Wondelgem) en bedoeld voor zowel kleuters, kinderen als jongeren. Naast extra activiteiten voor een aantal gekende jeugdwerkingen kwamen ook heel wat nieuwe ideeën naar boven.

Van koken, zingen, musiceren, sporten tot skaten, er is voor elk wat wils. De Gentse jeugd zal onder andere kunnen leren kickboksen in Sluizeken-Tolhuis-Ham onder begeleiding van Kubat's Gym, meedoen met activiteiten van de nieuwe jeugdhuiswerking de Bijenkorf in de Brugse Poort of gebruikmaken van een muziekstudio in de Meubelfabriek met professionele ondersteuning van Masala. In de wijk Dampoort start een nieuwe meisjeswerking en in de Sint-Bernadettewijk en Rabotwijk vinden er verschillende workshops en activiteiten plaats.

Aan de Watersportbaan komt een deelwerking van de KAA Gent Foundation. In Sint-Amandsberg leren jongeren oorbellen leren maken. De Kopergieterij gaat met mobiel theater aan de slag in het Rabot, de Gentse Spruiten nodigen de allerkleinsten uit in het park, JNM trekt op natuurkamp in Mariakerke, Een Hart voor Vluchtelingen organiseert ontdekkingstochten voor kinderen in de Machariuswijk, en in Zwijnaarde zorgt de Gezinsbond voor een creatief aanbod.

Het volledige aanbod is vanaf volgende week te vinden op de stadswebsite.
Lees alles

Informatie

Diverse locaties in Gent z/n
9000  Gent
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Foto's

Beestige Zomer ©Stad Gent©Stad Gent