uitpas+1 punt

Baloji + Altin Gün + Radio Martiko (#DC25Y) | FeestWE 25 jaar De Centrale - UITVERKOCHT !!!

Baloji - Luikse zanger met Congolese roots
Baloji maakte meer dan 20 jaar geleden al furore met de Luikse rapformatie Starflam. Vanaf 2004 gaat de muzikale duizendpoot solo. Baloji brengt funky soul, tropische ritmes en vibes, afrobeat, R&B, hiphop en rumba met een Congolese touch, boordevol joie de vivre. Hij verbreedt zijn muzikale horizon zonder evenwel zijn geboorteland te verloochenen en zijn debuutalbum Hotel Impala (2007) wordt enthousiast onthaald in binnen- en buitenland. Kinshasa Succursale (2011) doet het nog beter en krijgt maximale lof in o.a. The Telegraph en The Guardian. De titel van zijn derde album 139 Avenue Kaniama (2018) verwijst naar het adres in zijn geboortestad Lubumbashi, waar hij na lange tijd zijn biologische moeder terugvond. Op het lange lijstje interessante samenwerkingen is vooral zijn bijdrage aan het nummer Niet te dichtbij/Côte a côte op de 2de plaat van Bazart het vemelden waard. Live staat Baloji garant voor een superintense ervaring en met o.a. ouwe getrouwe gitarist Dizzy Mandjeku aan zijn zijde wordt dit concert gegarandeerd opnieuw een onvergetelijke ervaring. In 2013 stond Baloji al eens op het podium van De Centrale in het kader van de 7de editie van Les Goûts de Gand. Wij zijn alvast heel blij dat hij nog eens wou terugkeren voor ons verjaardagsfeestje … Baloji: we love the man, we love his music!
Baloji – lead vocals // Dizzy Mandjeku – guitar + backing vocals // Didier Likeng – bass + backing vocals // Philippe Ekoka - keyboords + backing vocals // Samuel Rabat – drums + backing vocals ///

Altin Gün - Turkse psychedelische alternatieve pop
Turkse psych-rock. Na een bezoek aan een Istanbulse platenzaak raakte bassist Jasper Verhulst er helemaal van in de ban. Met Altin Gün keert hij terug naar de jaren 60 en 70 voor een frisse mix van Turkse folk, psychedelia, funk en rock. Verhulst speelde met Jacco Gardner in Istanbul toen zijn fascinatie begon. Zijn voorliefde voor psychedelische muziek kreeg er wat Turks kruid toegediend en het idee voor Altin Gün was geboren.

Ze vernieuwen klassiekers van legendarische wegbereiders als Selda Bagcan, Baris Manço en Erkin Koray, en versmelten traditionele Turkse muziek met Westerse rock tot een fris en dansbaar goedje. Een van hun grootste inspirator is Neset Ertas, de volksmuzikant wiens invloed en muzikale erfenis van onschatbare waarde is voor de Turkse muziek. In 2017 stonden ze op Istanbul Ekspres. In 2018 kwam hun debuutalbum ‘On’ uit en opvolger Gece vrij snel daarna, in april 2019 bij het gerenommeerde “global sounds” platenlabel Glitterbeat Records.

Merve Dasdemir (zang), Erdinc Yildiz Ecevit (zang, saz, keys), Ben Rider (gitaar), Gino Groeneveld (percussie), Jasper Verhulst (bas) & Daniel Smiek (drums)

Radio Martiko soundsystem
Afsluiten doen we met Braziliaanse beats, Armeense rock ’n roll, Franse mambo, Iraanse surf, Chinese twist en heel veel andere monkeyshake! Welcome to the universe of Radio Martiko soundsystem!!!

Praktisch
zaterdag 15 februari 2020

deuren 19:30
concert 20:00

FeestWE DC25Y!
- 1dag = €15/€3
- 2dagen = €25/€5
- 3dagen = €35/€7

- 14/02 = gratis!
Lees alles

Informatie

Kraankindersstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,0


Basistarief: 15,00 €; 1dag = €15/€3: 15,00 €; 2dagen = €25/€5: 25,00 €; 3dagen = €35/€7: 35,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2659828
Trefwoorden

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij De Centrale

Foto's

Baloji + Altin Gün + Radio Martiko (#DC25Y) | FeestWE 25 jaar De Centrale - UITVERKOCHT !!! ©De Centrale©De Centrale
Baloji + Altin Gün + Radio Martiko (#DC25Y) | FeestWE 25 jaar De Centrale - UITVERKOCHT !!! ©De Centrale©De Centrale
Baloji + Altin Gün + Radio Martiko (#DC25Y) | FeestWE 25 jaar De Centrale - UITVERKOCHT !!! ©De Centrale©De Centrale