Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Ballet semi-gevorderd volwassenen A - 1ste semester 20-21

Hoger niveau
De lessen van het kinderballet worden verder gezet op een gevorderd niveau. De meeste aandacht gaat hier naar de danskwaliteit met als belangrijkste elementen: expressie, lenigheid en spierversterking. In aparte lessen wordt ook het pointewerk aangeleerd (het dansen op de tenen). Dit wordt ook eerst geoefend aan de barre en achteraf, wanneer het evenwicht en de spierkracht wat beter is, in het midden van de zaal. De pointelessen zijn ook opgedeeld in groepen voor beginners (half uur les), intermediate en gevorderd (1u les). De technieken worden eveneens gevarieerd in korte combinaties en dansjes. De oefeningen zijn gebaseerd op het systeem RAD (Royal Academy of Dance) en ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing).
Pointes voor beginners
Bestemd voor leerlingen die de basis van klassiek ballet (posities, en dehors, lichaamshouding, balance en strekken van de benen en tenen) beheersen alsook voldoende kracht hebben in de voeten.
En pointe dansen betekent dansen op de toppen van je tenen. De eerste ballerina die dit deed was Marie Taglioni, in het romantische ballet La Sylphide in 1832. Ze probeerde de indruk te wekken van een sprookjesfee die de zwaartekracht trotseerde. Het is belangrijk dat je dit niet probeert vooraleer je enkels en voeten sterk genoeg zijn. Vraag raad aan de leerkracht van onze school...
In de beginnerslessen pointes ligt de nadruk op het inwerken van de schoen, kweken van kracht in voeten en kuiten, evenwicht en basistechniek aan de barre. Deze lessen nemen slechts een half uur in beslag om de voeten te laten gewennen.
Repertoire

Deze lessen zijn enkel geschikt voor dansers met enige balletervaring. Dit is geen techniek les, maar een les waarin je choreografieen aanleert van bekende balletten zoals het Zwanenmeer, La Bayadère, De Notenkraker, Romeo & Julia, ...
Bij de gevorderde groep wordt dit gecombineerd met pointes, de beginners doen dit op gewone balletschoenen.
Power- & stretchtraining ballet

Ballet op hoog niveau kan niet losstaan van kracht en souplesse. Om je techniek nog te verbeteren, kan je een extra les volgen met specifieke kracht en stretchoefeningen gericht op ballet. Dat wil zeggen, dat we enkel werken op de spieren die je nodig hebt in de ballettechniek. Een echte aanrader voor wie motivatie heeft om aan de top te geraken! Naast je eigen lichaam maken we in deze les ook gebruik van enkelgewichten, stretchelastiek,en body barren, …
Ballet voor volwassenen gevorderd

De lessen van het beginnersballet worden verder gezet op een gevorderd niveau. De meeste aandacht gaat hier naar de danskwaliteit met als belangrijkste elementen: expressie, lenigheid en spierversterking. In aparte lessen wordt ook het pointewerk aangeleerd (het dansen op de tenen). Dit wordt ook eerst geoefend aan de barre en achteraf, wanneer het evenwicht en de spierkracht wat beter is, in het midden van de zaal. De pointelessen zijn ook opgedeeld in groepen voor beginners (half uur les), intermediate en gevorderd (1u les). De technieken worden eveneens gevarieerd in korte combinaties en dansjes. De oefeningen zijn gebaseerd op het systeem RAD (Royal Academy of Dance) en ISTD (Imperial Society of Teachers of Dance).
Er zijn ook nog tussenniveaus (elke groep werkt op zijn eigen tempo!)
Pointes voor gevorderden

Bestemd voor leerlingen die voldoende kracht en techniek hebben ontwikkeld.
Moeilijkere oefeningen (zoals pirouettes, sprongen, evenwichtsoefeningen, ..) worden zowel aan de barre als in het midden geoefend. Deze lessen nemen telkens 1 volledig uur in beslag en kunnen in combinatie met de gewone ballet en stretchlessen gevolgd worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kortrijksepoortstraat 228
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Prijs

€ 110,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 22,0


Basistarief: 110,00 €
Reservaties
093304655

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Dansschool La Mariposa

Foto's

Ballet semi-gevorderd volwassenen A - 1ste semester 20-21 ©Sofie Goegebuer©Sofie Goegebuer