Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Bach vs Glass

In zijn autobiografie vergelijkt Philip Glass minimal music met een grammofoonplaat waarvan de naald in de groef blijft hangen. Om meteen daarna uit te leggen dat het omgekeerde waar is:  

 ‘de truc van die muziek was dat ze de aandacht concentreerde rond een reeks opeenvolgende veranderingen die bijna onmerkbaar plaatsvonden’. Met zijn ritmische buitelingen en bezwerende harmonieën is Glass uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke componisten van het moment.

 

Sterorganiste Iveta Apkalna verweeft zijn repetitieve muziek met het barokke contrapunt van Bach. Amerikaans minimalisme versus Germaans protestantisme? 'A match made in heaven', als u het ons vraagt. Of hoe doorwrochte fuga's en repetitieve notenslingers elkaar perfect in balans houden.

 
Lees alles

Informatie

Sint-Pietersplein
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,6


Basistarief: 18,00 €
Trefwoorden
Reservaties

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Muziekcentrum De Bijloke Gent

Foto's

Bach vs Glass ©©