Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Autovrije zondag: geen wandeling of fietstocht op fly-over door de nieuwe coronamaatregelen

Omwille van de verstrengde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus wordt de fly-over van de B401 niet afgesloten voor auto's. Aanvankelijk was het de bedoeling om fietsers en wandelaars toe te laten op de fly-over, maar door de strengere maatregelen wordt daarvan afgestapt. De autoloze zondag zelf gaat wel door. Buiten twee uitgestippelde fietsroutes zijn er geen andere activiteiten gepland.
Tijdens de autovrije zondag in Gent, dit jaar op 18 oktober, wordt het grootste deel van de binnenstad autovrij. Vanwege de coronamaatregelen biedt de Stad dit jaar enkel extra bewegwijzerde fietsroutes aan, naast de vele wandel- en fietsroutes die er al zijn.
Terug naar de basis
Op 18 oktober 2020 kunnen Gentenaars en bezoekers genieten van de straten en pleinen zonder autoverkeer. Auto’s zijn voor één dag niet toegelaten in het grootste deel van de binnenstad. Op die manier is het mogelijk om zorgeloos te fietsen en wandelen van het Zuidpark tot het Prinsenhof. Om het coronavirus geen kans tot extra verspreiding te geven, organiseert de stad deze editie uitzonderlijk geen eigen speciale activiteiten in de afgebakende zone.

Ontdek Gent
Toch zal er genoeg te doen zijn. Er worden twee extra fietstochten bewegwijzerd langs bekende en minder bekende stukjes Gent. Eentje van 10 km (route downloaden) en eentje van 34 km (route downloaden). De autovrije zondag is meteen ook een goede gelegenheid om de vele wandelingen en fietstochten te ontdekken die Visit Gent, de Fietsambassade Gent en vele andere partners aanbieden.
- De Gentse Fietsenroute: 37 km langs de favoriete plekken van 3 rasechte Gentenaars, niet bewegwijzerd, maar wel beschikbaar op een papieren routeplan en op de smartphone.
- De route Gent on Wheels: een route langs de hoogtepunten van de historische binnenstad, toegankelijk voor bezoekers met en zonder rolstoel. Haal het plan aan het infokantoor van Visit Gent bij de Oude Vismijn (Sint-Veerleplein 5, Gent).
- Volg in de voetsporen van 15 Gentenaars met Walk Local: 15 tochten waarin evenveel bekende Gentenaars hun favoriete plekken prijsgeven.
- Of haal of download hét onmisbare Wandelplan in het infokantoor van Visit Gent, en laat je leiden door de stad.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Gentse binnenstad z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot

Foto's

Autovrije zondag: geen wandeling of fietstocht op fly-over door de nieuwe coronamaatregelen ©Stad Gent©Stad Gent